Haberler

Re'sen Emekli Mağdur Askerlerin Torba Yasa İsyanı

Re’sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, ilgili ilgisiz birçok konunun verilen önergelerle Torba Yasa içine girmesine karşın, Türk Silahlı Kuvvetlerinden görüş ve inançları sebebiyle mahkeme kararı olmadan meslekten çıkarılan ve yıllardır suçsuz yere mağdur edilen askerlerin özlük hakları ile ilgili bir düzenlemenin olmaması adeta mağdur askerleri isyan noktasına getirdiğini belirtti.

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, ilgili ilgisiz birçok konunun verilen önergelerle Torba Yasa içine girmesine karşın, Türk Silahlı Kuvvetlerinden görüş ve inançları sebebiyle mahkeme kararı olmadan meslekten çıkarılan ve yıllardır suçsuz yere mağdur edilen askerlerin özlük hakları ile ilgili bir düzenlemenin olmaması adeta mağdur askerleri isyan noktasına getirdiğini belirtti.

Kahramaner, yaptığı açıklamada, Soma faciasının ardından gündeme gelen ve kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen ve Plan ve Bütçe Komisyonuna 61 madde olarak sunulan "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın komisyon çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı. Son olarak 150 maddeye ulaşıldığını belirten Servet Kahramaner "ilgili ilgisiz birçok konu, verilen önergelerle Torba Yasa içine girmesine karşın, Türk Silahlı Kuvvetlerinden görüş ve inançları sebebiyle mahkeme kararı olmadan meslekten çıkarılan ve yıllardır suçsuz yere mağdur edilen askerlerin özlük hakları ile ilgili bir düzenlemenin olmaması adeta mağdur askerleri isyan noktasına getirmiştir. Basından edindiğimiz bilgilere göre 100 milyar TL tutarında bir SGK affı, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeler, memur sicil ve disiplin affı gibi daha birçok konuyu içinde barındıran adeta Torba Yasa olmaktan çıkıp 'Çorba Yasa' haline gelen bir tasarıda darbe ve darbe sonrası dönemlerde mağdur edilmiş askerlerin olmaması, unutulması kabul edilemez. Vesayetle mücadele ve darbelerle yüzleşme gayreti içinde olduklarını beyan edenlerin, yıllardır görüş ve inançlarından dolayı TSK'den ilişkileri kesildiği için büyük mağduriyetler yaşayan, adeta açlığa ve sefalete mahküm edilenlerin durumunu görmezden gelmeleri oldukça düşündürücüdür" dedi.

AMACIMIZ MAĞDURİYETLERİ HATIRLATMAK

Kamu yararı için birçok düzenleme içermekle birlikte, kişilere özel düzenlemelerin eklendiği iddia edilen Torba Yasanın Meclis Genel Kurul görüşmelerine kadar 200 maddeye ulaşması beklendiğini ifade eden Servet Kahramaner, "Bu bağlamda Re'sen Emekliler Derneği olarak Plan ve Bütçe Komisyonu ile AK Parti Grubuna taleplerimizi içeren dilekçeleri faks yolu ile gönderme etkinliği başlatmış bulunmaktayız. Amacımız ilgilere bu mağduriyetleri tekrar hatırlatmak ve çözüm bulmalarını sağlamaktır" diye belirtti.

MAĞDUR ASKERİN DURUMUNA SESSİZ KALMAK, GÖRMEZDEN GELMEK VİCDANSIZLIKTIR

Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, Türk Silahlı Kuvvetlerinden yargı kararı olmadan Kararnameler yoluyla görüş, inanç ve sağlık gerekçelerinden dolayı ilişiği kesilen askerler bu ülkenin günah keçisi olmayacağını belirterek şunları kaydetti;

"Memurlara defalarca sicil afları çıkarılırken, Yaşzede askerlere özlük hakları verilirken, kişilere özel yasalar bir gecede meclisten geçirilirken, Pişmanlık yasalarıyla itirafçılara aş, iş, ev verilirken, sığınmacılara asgari ücret maaş bağlanırken, iki bin dolayındaki mağdur askerin durumuna sessiz kalmak, görmezden gelmek vicdansızlıktır. Bizler imtiyaz değil sadece ilgililerden adalet bekliyoruz. Talebimiz; Türk Silahlı Kuvvetlerinden mahkeme kararı olmadan idari kararlarla ilişiği kesilen tüm mağdurlara özlük haklarının iadesi yönünde bir düzenlemenin Torba Yasaya ilave edilmesidir. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title