Haberler

Rapor Alan İşçinin Maaşı Kesilmeyecek

Güncelleme:

Söz konusu ücret, daha sonra işverenlerin prim borçlarından mahsup edilebilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu veya toplu iş sözleşmesine tabi iş yerlerinde çalışanların maaşının iş göremezlik raporu süresince kesilerek eksik ödenmesini önleyecek yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.
SGK Kısa Vadeli Sigortalar Daire Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başkanlık, çalışanların istirahat raporlarının elektronik ortamda işlenmesine ve hastalık izinleri karşılığındaki ödeneklerin banka hesaplarına otomatik aktarılmasına imkan sağlayan e-ödenek programına "Mahsuplaşma Projesi"ni ekledi.

İŞ GÖREMEZ ÖDENEĞİ PEŞİN VERİLECEK

Proje sayesinde kamu iş yerlerinde ve toplu iş sözleşmesine tabi kurumlarda çalışanlara, istirahatli oldukları döneme ilişkin iş göremezlik ödeneklerinin işverence sigortalıya ücretle peşin ödenmesi sağlanacak. Bu ücret, işverenlerin daha sonra prim borçlarından mahsup edilebilecek.

EMEK VE ZAMANDAN TASARRUF

Söz konusu projenin 2014'ten itibaren pilot iş yerlerinde uygulandığını belirten SGK yetkilileri, bu sayede kamu işverenlerinin sigortalıya peşin ödedikleri ücretlere karşılık kurumdan tahsil ettikleri iş göremezlik ödeneklerinin geri alınmasında kolaylık sağlandığını bildirdi.

PRATİK OLACAK

Ayrıca işverenlerin, çalıştırdıkları sigortalılara ödenecek istirahat paralarının işveren prim borcundan otomatik mahsubunun sağlanmasıyla kurum gelirlerinin tahsilinde pratiklik kazanıldığı ve avantajlı duruma gelindiği aktarıldı.

Projenin, kurumun aktüeryal dengesine katkı sağladığı ifade edilerek işverenler, sigortalılar ve kurum açısından emek ve zamandan tasarruf edildiği de kaydedildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Magazin Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

YAKLAŞAN NOEL TEHLİKESİ VE ŞİRK MERASİMİ:

“Kafirlere azıcık meyletmeyin ; sonra size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur. Sonra yardım da olunmazsınız. ” (HUD SURESİ 113. AYET)BİZ YILBAŞI OLAN KAFİRLERİN YILBAŞISINI KUTLAMIYORUZ! ÇÜNKÜ BİZ MÜMİNLERDENİZ. . . . LÜTFEN BU MESAJI BAŞKALARINA DA ULAŞTIRALIM.

8
169
yanıtYanıtla
SUNGUR:

AK PARTİ YAPAR . . . . . . . MHP HARİÇ ÖTEKİ PARTİLER AĞZI AÇIK BAKAR. .

15
12
yanıtYanıtla
emekli:

akp ba kam yapacakmı donlara yapmasın sonunda askari üçreti yaptıya kıvırmaya başladı bile intibak puromosyon var götecez ancak vermeden alır örneği toki halkta 500 aldı bile peşint

yanıt0
yanıt0
HAMZA ÜLKÜCÜ:

EY AKP ÇALMA BOĞAZINDA KALSIN ÇALANLARA MÜSAMA GÖSTERME

9
12
yanıtYanıtla
antipkk:

Calan Cirpan sözde Milliyetci Cetelere ne diyon bugüne kadar? Mafya sana Para vermiyor mu yoksa?

yanıt0
yanıt1
BIRAKIN BU AYAK OYUNLARINI:

HACI TORUNLARI BEN BUGÜN BAĞKUR MAAŞI ÇEKMEYE GİTTİM GEÇEN AY 1030 YATMIŞ ŞİMDİ 1080 BU MU ZAM.

4
17
yanıtYanıtla
antipkk:

Ne bekliyorsun yani CHP HDP olsa sana 100de 100 mü Zam yapacakdi? Onu bile alamazdin o zaman!

yanıt4
yanıt5
MUHTAR:

HÜKÜMETİMİZ BİZİM HAKLARIMIZI SAVUNUYOR ADETA SAVAŞIYOR ZENGİNLERLE. CHP VE MHP KAZMALAR ANLAMIYOR HİZMETTEN. KENDİLERİ YAPAMADIKLARI İÇİN KISKANIYORLAR. HİÇ KAFALARI ÇALIŞMIYORKİ. AKP SEÇMENİ AKILLIDIR KİMİN HİZMET İÇİN HALK İÇİN ÇALIŞACAĞINI BİLİYOR.

9
7
yanıtYanıtla
OSMANLI:

BU ZAMANA KADAR FAKİRİN YANINDA TEK AK PARTİ DURDU. . AK PARTİ DEN DE BAŞKA PARTİ ÜLKEYİ YÖNETEMEZ. . . . HEDEF 2023 ALLAH IN İZNİYLE

9
7
yanıtYanıtla
ÖZEL TİM:

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİNEDE EVET SONUNA KADAR AK AK AK

7
8
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title