Haberler

Ramazanda Serinlemek İsteyenlerin Tercihi "Meyan Şerbeti" - Diyarbakır

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Gazi Caddesinde 40 yıldır şerbet satan Sadık Batıbay'ın konuşması Meyan şerbeti satışlarından görüntüler Yılmaz Karagöz'ın konuşması Barış Karagöz'ın konuşması Reşit Evele'nin konuşması Ramazanda serinlemek isteyenlerin tercihi "meyan şerbeti" Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle serinletici özelliğiyle bilinen meyan şerbeti Diyarbakır'da iftar sofralarında vatandaşlar tarafından sıkça tüketiliyor Meyan şerbeti satıcısı Halil Batulay: "Meyan kökü şerbeti satarak ramazanda Diyarbakır'ı serinletiyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Gazi Caddesinde 40 yıldır şerbet satan Sadık Batıbay'ın konuşması

Meyan şerbeti satışlarından görüntüler

Yılmaz Karagöz'ın konuşması

Barış Karagöz'ın konuşması

Reşit Evele'nin konuşması

Ramazanda serinlemek isteyenlerin tercihi "meyan şerbeti"

Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi nedeniyle serinletici özelliğiyle bilinen meyan şerbeti Diyarbakır'da iftar sofralarında vatandaşlar tarafından sıkça tüketiliyor

Meyan şerbeti satıcısı Halil Batulay:

"Meyan kökü şerbeti satarak ramazanda Diyarbakır'ı serinletiyoruz. Meyan şerbeti harareti önlüyor, ferahlatıyor"

Yılmaz Karagöz :

"25 yıldır halkımıza meyan şerbeti satıyorum. O kadar yoğun ilgi var ki eve götürmek için bir litre dahi kalmıyor"

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde serinletici özelliğiyle bilinen meyan şerbeti sıcak yaz günlerine denk gelen ramazanda iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen meyan şerbeti, yaz aylarında sıcaklıkların arttığı temmuz ve ağustos aylarında bölgede vatandaşların tercih ettiği en önemli içecekler arasında yer alıyor.Diyarbakır'ın Sur ilçesinde serinlemek için sevilerek tüketilen meyan şerbetinin satıcıları, ramazanda artan satışlardan memnun.Meyan kökü şerbeti satıcılarından Halil Batulay, ramazanda bu şerbete olan ilginin arttığını söyledi. "Meyan kökü şerbeti satarak ramazanda Diyarbakır'ı serinletiyoruz. Meyan şerbeti harareti önlüyor, ferahlatıyor." diyen Batulay, şerbetin şişkinlik yapmadığını, bu nedenle iftarda rahatlıkla tüketildiğini belirtti.Batulay, ilginin yoğun olması nedeniyle satışını yapanların sayısının da her geçen gün arttığına dikkati çekerek, şerbeti de kendilerinin hazırladığını aktardı.Gazi Caddesinde 40 yıldır şerbet satan Sadık Batıbay (72), evde özenle hazırladığı şerbeti iftara yakın saatlerde sattığını kaydetti. Yılmaz Karagöz ise meyan şerbetinin mide, böbrek ve bağırsak için faydalı olduğunu bildiğini ifade etti.Karagöz, "25 yıldır halkımıza meyan şerbeti satıyorum. O kadar yoğun ilgi var ki eve götürmek için bir litre dahi kalmıyor. Şerbet sayesinde ramazanda vatandaşlar serinlerken bizde kazanç sağlıyoruz." diye konuştu.Karagöz'ün oğlu Barış Karagöz de (12), okul harçlığını kazanmak için babasıyla çalıştığını anlatarak, anne ve babasının hazırladığı şerbeti satmaktan mutluluk duyduğunu aktardı.Babadan kalan mesleği devam ettirdiğini dile getiren Reşit Evelek ise meyan şerbetinin Diyarbakır'da her zaman tüketilen ve sevilen bir içecek olduğunu söyledi.Mesleğini severek yaptığını belirten Evelek, "Meyan şerbeti doğal ve katkısız bir içecek. Bize göre eczanede bulunmayan tek ilaç. Vatandaşlara tavsiye ediyoruz. Diyarbakır'a gelenlere tavsiyemiz bu şerbeti içmeden gitmesinler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Karagöz Barış Karagöz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title