Haberler

Ramazan Yardımları

Deniz Feneri Derneği Başkanı Cengiz: "Bu ramazan ayında beklentimizin çok üstünde bir bağışla karşılaştık"

Deniz Feneri Derneği, son yılların en çok yardımını bu ramazan ayında dağıttı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bu ramazan ayında hayırsever halkın zekat, fitre ve genel bağışları 60 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştı.

Sadece Türkiye sınırları içerisinde değil Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta da yardım yapıldı.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, ramazan ayında beklentilerinin çok üstünde bir bağışla karşılaştıklarına dikkati çekerek şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de 10 bin aileye gıda, kahvaltılık ve temizlik setlerinden oluşan 3'lü yardım kolileri verdik. Ülkemizdeki 7 bin Suriyeli kardeşimize 21 bin koli yardım ulaştırdık. Ülkesini terk etmeyen 3 bin Suriyeli aileye ise 9 bin koli yardım götürdük. Yine Bosna'da 3 bin aileye gıda verdik ve 200 kişiye iftar organizasyonu yaptık. Irak'ta 2 bin Türkmen aile için 3 tır yardım gönderdik. Somali'de 1000 aileye gıda dağıtımı, 4 bin kişiye de 8 gün boyunca iftar verdik. Somali'de kamplarda yaşayan 300 çocuğumuza giysi yardımı yaptık. Bangladeş'te 5 yıl boyunca işletme giderlerini karşılayacağımız ve çoğunluğu yetim olan 450 çocuğun eğitim gördüğü okulumuzu açtık. 1000 Arakanlı aileye, 20 bin dolar değerinde gıda yardımı yaptık. Arakanlı mültecilerin kampında 63 hisse adak kurbanı keserek, ihtiyaç sahibi 400 aileye dağıttık.

Binlerce kişiye iftar sofraları kurduk. Yüzlerce çocuğa ve yetişkine bayramlık yepyeni giysiler verdik.  Elbette ki Filistin bizim için çok önemli. İsrail tarafından yıllardır abluka altında tutulan ve günlerdir bombalanan Gazze'de Refah, Han Yunus ve Cemaliye'de bin 800 aileye gıda yardımı ulaştırdık. Bin battaniye dağıttık. 150 şehit ailesine 100'er dolar, 500 şehit ailesine ise 50'şer dolar nakit yardımı yaptık. Gazze'ye bağlı 5 şehirde toplam 142 bin dolarlık insani yardım yaptık."

Gazze için bağışların gelmeye devam ettiğini belirten Cengiz, bu bağışları Filistin halkına ulaştırmaya devam edeceklerini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Cengiz Gazze Irak Politika Güncel Haberler

title