Haberler

Ramazan Ruhu Eyüp'te Yaşanacak

Ramazan boyunca anlamlı ve farklı çok sayıda etkinliği vatandaşlarla buluşturmaya hazırlanan Eyüp Belediyesi çocuklar için hazırlanan Tekne Orucu İftar programı ile çocukları oruçla tanıştırırken, Medine ve Mekke’den her gün sabah namazı sonrası canlı yayın yapacak.

Ramazan boyunca anlamlı ve farklı çok sayıda etkinliği vatandaşlarla buluşturmaya hazırlanan Eyüp Belediyesi çocuklar için hazırlanan Tekne Orucu İftar programı ile çocukları oruçla tanıştırırken, Medine ve Mekke'den her gün sabah namazı sonrası canlı yayın yapacak.

Ramazan denildiğinde akla gelen ilk yerlerden olan Eyüp'te, Ramazan ayı için hazırlıklar tamamlandı. "Ramazan Bizi Bulduğu Gibi Bırakmaz" sloganıyla bir ay boyunca birçok ilki vatandaşlarla yaşatmaya hazırlanan Eyüp Belediyesi 7'den 77'ye herkese hitap eden projelerle, Eyüplü vatandaşları unutamayacakları bir ramazanla buluşturacak. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yapılacak olan etkinlikleri düzenlenen toplantıda anlattı.

EYÜP RAMAZAN ETKİNLİKLERİ EYÜP RUHUNU YANSITMAYA HAZIR

Eyüp Belediyesi'nin Ramazan'a çok iyi hazırlandığını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Ramazan Eyüp'te bir başka olmalı. Eyüp'ün mevcut potansiyelini açığa çıkarmak istiyoruz. Eyüp tarihiyle, maneviyatıyla önemli bir derinliğe sahip" dedi.

Eyüp'te geçen yıllardan farklı olarak planlanan etkinliklerde 11 değişik bölgede Ramazan programları düzenlendiğini ifade eden Başkan Aydın, "Her bir programımızın niteliği de farklı. Mekanlara uygun programlar düzenledik. Medresemizde eğitim programları olacak. Fıkıh sohbetleri ve vaazlar olacak. Kültür merkezimizde tasavvuf etkinlikleri olacak. Bu programlarda kadınlarımızı unutmadık. Kadınlar ve çocuklar için özel programlar olacak" diye konuştu.

"EYÜPLÜLER İÇİN DOLU DOLU BİR RAMAZAN PROGRAMI HAZIRLADIK"

Eyüplülere dolu dolu bir Ramazan programı hazırlandığını sözlerine ekleyen Başkan Remzi Aydın, "Engellilere ilişkin programlarımız olacak. İlk defa olacak çocuklara ilişkin tekne orucu dediğimiz bir proje. Anadolu'da bir geleneğimiz bizim çocuklarımıza oruç tutturuyoruz. Bunun amacı çocukları oruçla tanıştırmak. Bu geleneğimizde yaşatmaya çalışıyoruz. 7'den 70'e Eyüp'teki her insanımıza uygun etkinlikler düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TEKNE ORUCU, EYÜP'TE GELENEĞİNİ SÜRDÜRECEK

Anadolu'nun farklı yerlerinde çocuklara orucu sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan Tekne Orucu geleneği Eyüp'te devam edecek. Öğlen Namazı sonrası çocuklara hurma ile oruç açtırılıp yemek ikramı yapılacağı programda ayrıca Eyüp Sultan Meydanı'nda öğle ezanından önce pedagog eşliğinde çocuklara eğitimler, vantrolog gösterileri, çizgi kahramanların gösterileri (Canım Kardeşim, Keloğlan, Rafadan Tayfa, Cartonet, Köstebekgiller) sunulacak.

MEKKE'DEN HER GÜN CANLI YAYIN YAPILACAK

TRT'nin her gün iftar ve sahur programları gerçekleştireceği Eyüp Sultan Camii Meydanı geçtiğimiz yıllardan farklı bir şekilde planlanarak, meydana kurulacak led ekran vasıtasıyla, her gün İslam coğrafyasından; Buhara, Bosna, Kahire gibi merkezlerden iftar yayınları gerçekleştirilecek. Ayrıca İslam'ın kutsal yerlerinden olan Medine ve Mekke'den her gün sabah namazı sonrası canlı yayın yapılacak.

Her gün Eyüp Sultan Camii Meydanı'nda 3 farklı lokasyonda oluşturulacak kubbeli yapıların altında akademik kariyerleri olan şahsiyetler etrafında Ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultan Camii Meydanı Remzi Aydın Mekke Eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title