Haberler

Ramazan'da Yapılan Yanlışları Anlattılar

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programına konuşmacı olarak katılan İstanbul Emekli İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı ile Yrd.Doç.Dr.Hikmet Atan "Ramazan'da Yapılan Yanlışlar" konulu konferans verdi.

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programına konuşmacı olarak katılan İstanbul Emekli İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı ile Yrd.Doç. Dr. Hikmet Atan "Ramazan'da Yapılan Yanlışlar" konulu konferans verdi.

İstanbul Emekli İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı ile İÜ'den Yrd. Doç. Dr. Hikmet Atan, Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programında "Ramazan'da Yapılan Yanlışlar" konulu konferans verdi.

Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programında konuşan Kavaklı, insan ömrünün kısalığına dikkat çekerek, Allah'ın, kullarına en güzel nimetleri verdiğini ifade etti. İnsan için önemli olanın gideceği yere bir şeyler götürebilmesi olduğunu vurgulayan Kavaklı, "Götüreceklerimizin başında Allah'a iyi bir kul olarak görevimizi yapmamız, ona gönülden iman etmemiz ve amelimizi yerine getirmemiz geliyor" diye konuştu.

Allah'ın insanları affetmesinin bazı şartları olduğunu ifade eden Kavaklı, şunları söyledi: "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), Hazreti Fatıma anamıza, 'kızım ben peygamber kızıyım' diye düşünerek sakın üzerine düşen vazifeleri yapmakta gafil davranma. Eğer gafil davranırsan baban sana öbür dünyada şefaat edemez' demiştir"

Müminlerin İslamiyet'in adabına uygun hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kavaklı, ayakların, ellerin, kulakların hatta burunların bile oruç tutması gerektiğini söyledi. Beş azasıyla oruç tutanların günahlarını Allah'ın affedeceğini belirten Kavaklı, şöyle konuştu:

"Yanlışları saymanın gereği yok. Bir sahabe Peygamberimize, 'Ya Muhammed ben seni çok seviyorum, senden ayrı kalmak istemiyorum ama ya kıyamet gününde seninle beraber olamazsam ne yaparım' diye sormuştu. Peygamberimiz de ona, 'kıyamete hazırlan' demiştir. Kendisinin fakir ve hayır sahibi olmadığını ifade eden Sahabeye, Peygamber Efendimiz, 'amelin ne?' diye sorunca pek bir şey yapmadığını ancak kendisini çok sevdiğini tekrarlamış. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz, 'kişi sevdiğiyle beraberdir' karşılığını vermiştir."

28 Şubat sürecinde dindarların maruz kaldığı sıkıntılara da değinen Kavaklı, o günlerde memur olduğunu belirterek çok büyük sıkıntılar çekildiğini ifade etti. O günlerden şimdi meydanlarda Kur'an okunan günlere geldiklerini belirten Kavaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demek ki çok yol almışız. Ancak, bu durum bizi rehavete sevk etmemeli. Allah, bize bu günleri getirenlerin tekerlerinin önüne taş getirmesin. Ben 80'li yıllarda da murakıplık yaptım. Hizmet veren veya hizmete engel olanları iyi tanıyorum. Ülkemizde ve Bağcılar ilçesinde şimdiki geldiğimiz durum çok çalışmanın eseridir. Eserleriyle, kalemleriyle veya kalbiyle bu güzel yere hizmet veren kim varsa geçmişlerinin mekanı cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Yusuf Kavaklı İstanbul Müftü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title