Haberler

Ramazan Beylikdüzü'nde Dolu Dolu Yaşandı

Güncelleme:

Ramazan ayını dolu dolu geçiren Beylikdüzü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Kasabası'nda düzenlenen organizasyonlarla paylaşım ve bereketin tadına vardı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet Camii'nin yanındaki alana kurulan Ramazan Kasabası bu yıl da ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserlerle eğlenceli anlar yaşanırken, kimi zaman da ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı eğlence içeren programlar iptal edildi.

8 Bin Kişi Aynı sofrada…

Yaklaşık 8 bin kişinin istifade ettiği ve her gün ilçenin muhtelif noktalarında kurulan iftar ile sahur sofraları, vatandaşların komşuluk ilişkilerini pekiştirerek paylaşmanın ve aynı sofradan yemek yemenin tadına varmalarını sağladı. Sokak iftarlarına ara vermeden katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Ramazan boyunca, her gün, iftarını bir başka mahallede vatandaşlarla birlikte açtı.

"Ramazan ilk gününden son gününe kadar birçok güzellikle göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Vatandaşlar iftar ve sahur sofralarında buluşarak çok önemli bir misyonu üstlendiler" diyen Başkan Uzun, gelecek Ramazanların daha da etkili yaşanabilmesi için Sultanahmet'teki organizasyonları Beylikdüzü'ne aktaracaklarını dile getirdi.

Konser ve Sohbetlere İlgi Büyüktü

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye'nin çeşitli yöresel evlerini temsil eden ve otantik bir ortam sunan Ramazan Kasabası'nda verilen konserler ve sohbet programları büyük ilgi çekti. Emre Aydın, Mustafa Ceceli, Murat Kekilli, Murat Göğebakan, Şükriye Tutkun, Suzan Kardeş, Grup Halimiz Ahvalimiz ve Yusuf Güney verdikleri konserlerle Beylikdüzü halkını coşturdu.

İskender Pala, Sunay Akın, Yavuz Bahadıroğlu, Dursun Ali Erzincanlı ve Osman Ünlü tarafından düzenlenen sohbet programları ile de ilçe halkı manalı akşamlar yaşadı. Tasavvuf müzikleri ve semah gösterileri Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinliklerden bazıları olurken, yurdun çeşitli bölgelerinde yaşanan terör olayları nedeniyle bazı konserler de iptal edilerek milli duyarlılık sergilendi.

Önce İftar Sonra Sahur Sofraları…

Beylikdüzü'nün her mahallesinde ve sabit noktalarda düzenlenen iftar yemeklerinde buluşan vatandaşlar Ramazan boyunca birlik ve beraberlik içinde olmanın mutluluğunu yaşadı. Başkan Uzun'un her seferinde vurguladığı komşuluk ilişkilerinin pekiştirilmesi amacıyla düzenlenen iftar sofralarının yanı sıra Beylikdüzü sahurları da birlikte geçirdi. Etkinlik alanında Cuma gecesini Cumartesi'ye bağlayan her sabah düzenlenen sahur yemeklerine de ilgi büyük oldu.

Gürpınar Sahilinde 1750 Kişilik İftar…

Beylikdüzü'nün çehresini değiştiren Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ilçenin yeni yüzü olan sahil projesinin tamamlaması ile birlikte Ramazan ayında ilçe protokolünü Gürpınar sahilinde düzenlediği iftarda buluşturdu. Milletvekilleri, muhtarlar, ilçe daire müdürleri ve 7'den 70'e tüm vatandaşların katıldığı protokol iftarında vatandaşlar yeni yapılan Beylikdüzü sahilinde gün batımını izleyerek iftar yapmanın keyfine vardı.

Ramazan Kasabası'na Tam Not …

Beylikdüzü Belediyesi Ramazan Kasabası sadece Beylikdüzü halkının değil tüm Türkiye'nin ilgisini çekti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Milletvekilleri, Mehmet Müezzinoğlu, Nurettin Nebati, Tülay Kaynarca, Bülent Turan, Metin Külünk, Mehmet Muş, Harun Karaca, Halide İncekara ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yanı sıra, Türk medyasının da uğrak yerlerinden biri oldu. Birçok ulusal televizyon kanalı iftar ve sahur saatlerinde Ramazan Kasabası'nda canlı yayın gerçekleştirdi.

Tarih Yeniden Beylikdüzü'nde Canlandırıldı

Ramazan ayında Beylikdüzü'nde geçmiş Ramazanlar adeta yeniden yaşandı. Ramazan ayı boyunca sahur saatlerinde davul çalacak davulcular özenle seçilirken, bir Osmanlı geleneği olan Baklava alayı da Beylikdüzü'nde, Ramazan Kasabası'nda yaşatıldı. Yeniçerilerin bir mizansen eşliğinde getirdiği baklava alayındaki tatlılar vatandaşları adeta eski günlere götürürken, iftar sonrasında herkes tarafından afiyetle yendi. Başkan Uzun bu baklavaların yiyenlere şifa olmasını dilediğini ifade etti.

Tarihin; Baklava alayları ve davulcuları ile yeniden yaşatıldığı yer olduğu Beylikdüzü'nde ulusal medya birçok yayınını burada gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Sultanahmet Yusuf Uzun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title