Haberler

Rakiplerini Yenildikleri Maça Getiren Genç Futbolculara Dünya Faır Play Ödülü

Sakarya amatör spor kulüplerinden Yıldırımspor Futbol Takımı'nın küçük futbolcuları, ulaşım sorunu nedeniyle maça çıkamayacak durumdaki rakiplerini, 3-1 yenildikleri maça midibüsle götürünce, Dünya Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi tarafından Fair- Play ödülü verildi.

Sakarya amatör spor kulüplerinden Yıldırımspor Futbol Takımı'nın küçük futbolcuları, ulaşım sorunu nedeniyle maça çıkamayacak durumdaki rakiplerini, 3-1 yenildikleri maça midibüsle götürünce, Dünya Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi tarafından Fair- Play ödülü verildi.

Macaristan'ın Budapeşte kentindeki Hilton Otel'de düzenlenen ve 2 gün süren toplantıların sonunda 2013 Dünya Fair Play ödüllerinin sahipleri açıklandı. Komite, Sakarya amatör spor kulüplerinden Yıldırımspor'u ödüle layık buldu.

Toplantıda, Adapazarı'ndaki iki amatör ekiptenYıldırımspor'un 8 Eylül 2013 tarihinde U15 liginde Arifiye İlçesi'ndeki Kalaycı sahasında oynanan, kazanan ekibin Play-Off grubuna yükseleceği Yazlıkspor maçına hazırlandığı belirtildi. Bu maç için hazırlanan Adapazarı'ndaki diğer ekip Yazlıkspor'un araç ve para sorunu nedeniyle Arifiye'deki maça gidemeyeceğini bildirdiği ifade edildi. Yıldırımspor yöneticileri bunun üzerine harekete geçerek rakip Yazlıkspor'a Arifiye'deki maça gidiş ve dönüş için kulübe tahsis edilen midibüslerini kullanılabileceği bildirdi. Belirlenen gün ve saatte oynanan maçı 3-1 kaybeden Yıldırımspor, Play-off şansını kaybetti.

Bu konuda yayınlanan haber üzerine Türkiye Olimpiyat Komitesi, Yıldırımspor futbol takımını fair-play ödülü için Dünya Olimpiyat Komitesi (ICO) Fair Play Konseyi'ne (CIFP) aday gösterdi.

ICO başkanının 20 yaş altı gençler için koyduğu ödüle aday gösterilen Adapazarı Yıldırımspor genç takımı, son elemeye kalan 8 arasında yapılan oylama sonucu Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görüldü. Ödül töreninin Mayıs ayı içinde İstanbul'da Olimpiyat Evi'nde yapılacağı açıklandı. Yıldırımspor'un Dünya Fair Play Kutlama Ödülü kazanması amatör ekipte büyük sevinç yarattı. Başkan Kemal Pekin, "Büyük imkansızlıklar ile boğuşurken Yıldırımspor'a verilen ödül gönlümüzü rahatlattı, dertlerimizi unutturdu. Bizim hiçbir karşılık beklemeden yaptığımız jest Dünya Fair Ödülü'nü getirdi. Çok mutluyuz. Yıldırımspor olarak kulübümüzü hem de Sakarya'yı dünyanın gündemine getirdik" dedi.

Yıldırımspor antrenörü Murat Gürtürk dünya fair play ödülüne layık görülmelerini önemli ve büyük olay olarak değerlendirirkeh, "Rakibimizi maçımıza midibüsümüz ile götürdük ancak, yenildik. Play Off grubuna çıkamadık ama dünyanın huzuruna çıktık. Büyük mutluluk yaşıyoruz" dedi. - Adapazarısakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Macaristan Adapazarı Arifiye Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title