Haberler

Rafting 20 Yılda 260 Milyon Dolar Girdi Sağladı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Beşkonak köyünde bulunan Köprülü Kanyon'da 20 yıl önce başlayan raftinge bugüne kadar yaklaşık 13 milyon turist katıldı, 260 milyon dolara yakın gelir elde edildi Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Armağan: "Burada 500 550 kişi istihdam ediliyor. Sadece raftingle değil, bölgede bulunan restoranlar ve çeşitli işletmeler, köylerdeki vatandaşlar da rafting dolayısıyla para kazanıyor"

MUSTAFA TAŞ - Manavgat ilçesindeki Köprüçay Irmağı yaz aylarında yerli ve yabancı macera tutkunlarının akınına uğruyor. Mayıs ayından kasım ayına kadar bölgede bulunan rafting acenteleri, turistlere 8 kilometrelik parkurda rafting ve su sporu yaptırıyor.

Rafting yapmak isteyen turistler, sabah saatlerinde otellerinden alındıktan sonra gerekli kıyafetleri giyerek rehberler eşliğinde ırmakta rafting yapıyor. Rafting firmaları yemek ve taşıma dahil 10 dolar ile 30 dolar arasında değişen fiyatlarla rafting yaptırıyor. 8 kilometrelik parkuru macera severler yaklaşık 3 saatte tamamlıyor. Bu süre içinde parkurda çeşitli animasyonlar ve su oyunları da yapılıyor. Gün boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan turistler günün sonunda yeniden otellerine dönüyor.

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köprüçay Irmağı'nda raftingin 1990'lı yıllarda başladığını söyledi.

Bugüne kadar bölgeye 13 milyonun üzerinde turistin rafting ve su sporu yapmak için geldiğini anlatan Armağan, bundan da yaklaşık 260 milyon dolar gelir sağlandığını ifade etti. Son yıllarda yılda gelen yerli ve yabancı turist sayısının 1 milyon civarında olduğunu bildiren Armağan, bu yıl da bölgede 1 milyon civarında turist beklediklerini dile getirdi.

Yaz aylarındaki yüksek sezonda her gün ortalama 6-7 bin macera tutkununun raftinge katıldığını belirten Armağan, "Yoğun sezon eylül ayı sonlarına kadar sürüyor. Nisan mayıs, ekim ve kasım aylarında ise günde 2-3 bin civarında turist rafting yapıyor. Rafting firmaları yemek ve taşıma dahil 10 dolar ile 30 dolar arasında değişen fiyatlarla rafting yaptırıyor. Parkurda çeşitli animasyonlar ve su oyunları da yapılıyor" dedi

Bölgede 40 firmanın rafting ve su sporları yaptırdığına işaret eden Armağan, "Burada 500-550 kişi istihdam ediliyor. Sadece raftingle değil, bölgede bulunan restoranlar ve çeşitli işletmeler, köylerdeki vatandaşlar da rafting dolayısıyla para kazanıyor. Köprüçay'da yapılan raftingden ülke ekonomisine yılda yaklaşık 20 milyon dolar katkı sağlanıyor" diye konuştu.

Armağan, rafting sporunda yaşanan heyecan ve adrenalini herkese tavsiye ederek, söyle devam etti:

"Rafting, anlatmaktan çok yaşanması gerekiyor. Raftingin macera sporu olması dolayısıyla insanlardaki stresi alıyor. Parkurda geçen 3 saatte insanlar bütün her şeyi unutarak sadece o anki heyecanı yaşıyor." - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Beşkonak Manavgat Karabük Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title