Haberler

Rafta Durmasın, İhtiyacı Olan Alsın'

Tokat’ın Turhal İlçe Belediyesi tarafından “Rafta Durmasın, İhtiyacı Olan Alsın” sloganlı“Hayır Çarşısı” açıldı.

Tokat'ın Turhal İlçe Belediyesi tarafından "Rafta Durmasın, İhtiyacı Olan Alsın" sloganlı

"Hayır Çarşısı" açıldı.

Vatandaşların kullanmadıkları elbiseler açılan Hayır Çarşısı'nda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Hayır Çarşısı'nda incelemelerde bulundu. Turhal'da gelir sahibi olamayan, hastalık sebebiyle çalışamayan ve ihtiyaçlı vatandaşların ihtiyaçlarına bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek için "Hayır Çarşısı" açtıklarını belirten Başkan Bekler, "Çok hayırlı bir hizmet ile karşınızdayız. Yeni başlatmış olduğumuz yeni bir çalışma var. Bu çalışma yol, kaldırım, park ya da asfalt değil. Tamamen insana yönelik ve kış günlerinde insana yapılacak olan en güzel bir çalışma. Yoğun kış günlerinde üşüyen insanları giydirmek, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermek istiyoruz. Bu amaçla belediyemizin yanındaki bir mağazada hayır çarşısı açtık. Üzerine ise 'Rafta Durmasın, İhtiyacı Olan Alsın' yazdık. Kışlık, giymediğiniz giyeceklerinizi sizlerden talep ediyoruz. Buraya gelen giyecekler ihtiyaç sahipleri tarafından alınıyor ve kullanılıyor. Açtığımız günden bugüne kadar bir hafta olmasına rağmen bu mağazamızın içi dolup dolup boşaldı. Giyecekleri dağıtacağımız zaman kapının önünde kuyruklar oluşuyor. Biz bu kadar talebin olacağını bilmiyor, bu kadar ihtiyaç sahibinin olduğunu düşünmüyorduk. Çünkü bizlerin eskilerini birilerinin yeni olarak alıp giyeceğini tahmin etmiyorduk. Ancak bu uygulamayı başlattığımız zaman şunu gördük ki bizlerin eskileri, bir başkasının yenisi olabiliyor. Bundan dolayı sizlere en kalbi duygularımla sesleniyorum ki; giymediğiniz, dolabınızda fazla duran, kışlık giyeceklerinizi yıkanmış, ütülenmiş ve giyilebilir durumda olanları mağazamıza getirin kendi elinizle rafa asın ve bir ihtiyaç sahibinin onu gelip almasından duymuş olduğunuz onur ve gururun mutluluğunu yaşayarak buradan ayrılabilirsiniz. Birkaç hususu da belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımız eşyaları çuvallara dolduruyor ve hiç giyilmeyecek durumda olan yırtık eski elbiseleri getiriyor. Biz bunları sizin, bizim gibi bu şehirde yaşayan eşimize, dostumuza vatandaşımıza hemşerimize dağıtıyoruz. Hal böyle olunca özellikle giyilebilir olmasına özen gösteriyoruz. İkinci uyarımız yazlık kıyafetleri getirmeyin. Onlar bu mevsimde giyilmezler. Mağazamız yazın da açık olacak, yazlık elbiselerinizi yazın getirebilirsiniz. Üçüncü bir ricam ise illa eski olmasına gerek yok. Sizin evinizde eski bulunmayabilir. Ancak varlıklı olabilir, mağazadan bir eldiven, atkı ya da kaban satın alıp rafa takabilirsiniz. Ama şuna emin olabilirsiniz. Sizin ucuz fiyata almış olduğunuz bir kaban, başkası için marka değerin de olacaktır. Bu mutluluğu sizler ile paylaşmak için ben kameralar ve sosyal medya aracılığı ile sizlere seslenmek istedim. Sesime ses vermeniz temennisi ile bu çalışmamız hayırlara vesile olsun" dedi.

Hayır Çarşısı'na gelen ihtiyaç sahipleri, ihtiyaç duydukları giysileri aldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title