Haberler

PYD, Tel Rıfat'a Saldırıya Geçti

Güncelleme:

PYD'nin Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde yer alan Tel Rıfat ilçesine saldırıya geçtiği bildirildi.

Suriye'de terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde yer alan Tel Rıfat ilçesine saldırıya geçtiği bildirildi.

Muhalif 55. birliğin saha komutanlarından Mahmud Aleyto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin Rusların sağladığı hava desteğiyle Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat ilçesine saldırdığını söyledi.

"RUS UÇAKLARI YOĞUN BİR ŞEKİLDE SALDIRIYOR"

Söz konusu ilçeye yaklaşan PYD güçleriyle şiddetli çatışmalarına girdiğini belirten Aleyto, "Rus uçakları, PYD güçlerinin ilerlemesi için muhalif birliklerin olduğu tüm cephe hatlarına yoğun bir şekilde saldırıyor. Eğer ilçe dışından bize takviye ve mühimmat gelmezse ilçe her an PYD'nin kontrolüne geçebilir" dedi.

Muhalifler birliklerin Rusların sağladığı hava desteğine rağmen PYD güçlerini ilçeye sokmayacaklarını dile getiren Aleyto, "Rus uçakları bugün Tel Rıfat'a 35 hava saldırısı düzenledi" bilgisini paylaştı.

5 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Bu arada Tel Rıfat'taki sivil savunma yetkilileri ise Rus savaş uçaklarının Tel Rıfat ilçesi ve çevresine "misket ve vakum bombasıyla" düzenlediği 35 hava saldırısında 5 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Rus uçaklarının ilçede sağlık merkezleri, çarşı, işyerleri, yardım kuruluşlarının depoları ile yerleşim yerlerine yoğun şekilde saldırdığının altını çizen yetkililer, ilçede kalan ailelerin yoğun saldırılar nedeniyle güvenli bölgelere gitmekte zorluk çektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (265)

ASLAN PUTIN:

Aslan PUTIN, seni cok seviyoruz, beyenmiyen kalmasin

61
150
yanıtYanıtla
Zaza:

Kürt kuvayı milliyesi kazanacaktır ve T. C. nin bu kalleşliğini Kürt milleti unutmayacak!

148
54
yanıtYanıtla
Kürt:

Aynen türkler dostumuz değil olmayacak ta hiçbir zaman. .

yanıt83
yanıt24
hacı:

sana ne olur kürt müsün sen. . orda birbirinize kız vermessiniz, burda hami mi kesildiniz. .

yanıt8
yanıt22
ali:

kürt ama hangi kürt o bölgedeki dindar kürtleri sürdünüz ordan ateist dinsiz kürtler kürtleri temsil edemez. kürtlerin temsilcisi barzanidir

yanıt18
yanıt53
zaza:

Ya ne olmuş kız alıp vermişsek bugün ingilizler de türklerle kız alıp vermiş bu durumu nasıl değiştirir?

yanıt13
yanıt11
Gözlem:

'' Türkiye Cumhuriyeti Devletine '' . . İSYAN EDEN kim olursa olsun. ! Hangi dinden , dilden, hangi etnisiteden olursa olsun. Gözünün yaşına bakılmadan DÜŞMANIMIZDIR. . ! O isyana kalkışan BEDELİNİ CANLARI İLE ÖDER. . . ! En ağır şekilde öder. . ! Söylemedi demeyin. . ! AKILLI insanlarsanız öyle davranın. ! AKLINI silahından önce kullanamayanlar YAŞAYAMAZ. . !

yanıt3
yanıt6
ALLAH PUTINI KORUSUN:

Putin gibi dost, Kürtler gibi savasci olduktan sonra, evel Allah bagimsizlik yakindir

105
75
yanıtYanıtla
Limitless:

Sabah erken kalkin hic gulesim yoktu caresiz kimlerden medet umuyo safsiniz oglum siz vallahi

yanıt7
yanıt7
AYŞE:

YAŞASİN-PTİN-PYD

85
62
yanıtYanıtla
Tüm 265 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title