Haberler

    PYD'den Tansiyonu Yükseltecek 'Rakka' Çıkışı! Harita Değişecek

    Güncelleme:

    PYD temsilcilerinden Garib Hassou, "Rakka'nın kurtarıldıktan sonra kuzey Suriye'de kurduğumuz demokratik federal sistemin bir parçası olması mantıklı olacak" dedi.

    Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Demokratik Suriye Güçleri'nin operasyon başlattığı Rakka kentinin IŞİD'den kurtarıldıktan sonra "Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi'nin bir parçası olacağını" söyledi. Demokratik Suriye Güçleri'nin ana unsurunu, PYD'nin silahlı kanadı YPG oluşturuyor.

    RAKKA KÜRT BÖLGESİNİN PARÇASI OLACAK

    PYD'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki temsilcilerinden Garib Hassou, "Rakka'ya yönelik saldırı başladı ve kentin kurtarıldıktan sonra kuzey Suriye'de kurduğumuz demokratik federal sistemin bir parçası olması mantıklı olacak" dedi. Sputnik'e konuşan Hassou, Suriye ordusunun Rakka'da teröristlere karşı bir şey yapamadığını ve Rakka'nın Kürt bölgesine katılmasına itiraz edemeyeceğini söyledi.

    "ABD'DEN SÖZ ALMADIK"

    Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden Telal Selo ise Rakka'nın Kürt bölgesine dahil edilmesi konusunda ABD ile herhangi bir görüşmeleri olmadığını belirtti. Selo, "Herhangi bir söz verilmedi. Bu konuda ABD'den herhangi bir söz istemedik. Suriyeliler kentin federal rejimin bir parçası olması konusunda kendi kararlarını verecek. Rakka, Deyr ez-Zor ve diğer yerlerin kurtarılması için düzenlenecek operasyonlara katılmaya hazırız" diye konuştu.


    FEDERASYON İLAN ETMİŞLERDİ

    Suriyeli Kürtler, geçtiğimiz Mart ayında Cezire, Kobani ve Afrin kantonlarını birleştirdiğini duyurarak, "Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi"ni" kurduğunu ilan etmişti. Bu hamle, Türkiye ve ABD'nin yanı sıra Esad rejiminin de tepkisine neden olmuştu.

    YÜZBİNLERCE KİŞİ KAÇTI

    PYD'nin silahlı kolu YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri'nin ABD'nin desteğiyle IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya düzenlediği operasyonlarda şiddetli çatışmalar sürerken, Rakka'da halkın çatışmalardan kaçmaya çalıştığı belirtiliyor. 1 milyondan fazla nüfusa sahip Rakka'daki son haftalarda yüz binlerce kişi evlerini terk ederek, kısmen güvenli gördükleri Halep'in kuzeyindeki Bab, Münbiç, Cerablus ve Çobanbey'e doğru yola çıktı. Binlerce kişi de güneydeki Deyr ez-Zor bölgesine yöneldi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Türkiye Suriye Rakka Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (62)

    misafir:

    orta doğuda tek göç pyd olacak yani kürtler

    176
    168
    yanıtYanıtla
    .:

    RAKKA KOLAY LOKMA OLMAZ PYD BOŞUNA HEVESLENİYO KALBİMİZ İŞİTLE

    49
    61
    yanıtYanıtla
    CEVAT:

    SİZ RAKKAYA GİRİN ORDAKİ MÜSLÜMAN KRDEŞLERİMN YANINDA YPG KAFİRİNE KARŞI SAVAŞACAM

    36
    48
    yanıtYanıtla
    TC:

    BOŞUNA UĞRAŞMAYIN ASLA SİZE DEVLET KURDURMAYACAĞIZ

    24
    40
    yanıtYanıtla
    URFA 63:

    görüsücez suriyeden sonra sira sanada gelecek sirada daha sen varsin nereye hemen öyle sen kendi topragini koru sonra disari cik

    yanıt11
    yanıt5
    alman:

    iraktada aynisini söyliyordun ama artik federel yetmez tam bagimsizlik diyorlar varsa gücün engele

    yanıt12
    yanıt0
    Adınızı Yazın.:

    RAKKAYA GİRMEK MACERA PYD EN AZ 10. 000 ASKERİNİ KAYBEDER KÜRTLER YETİM KALIR

    24
    39
    yanıtYanıtla
    KOBANİ:

    BÖN BÖN BÖN BÖN BÖN BAKARSINIZ TÜRKOOOOOOOOOOOOOOOO

    51
    6
    yanıtYanıtla
    tektürk:

    bu türk medyası gibi tuhaf bir medya dünyada yok bazı şeyleri çok abartıyorlar kimin tansiyonu çıkacak çıkarsa çıksın elinden geleni ardına komasın tutanmı var, bizim şizofrenin birde tansiyonu mu var yoksa, kürtler zaten onu çoktan hasta etmişler o gidicidir, kürtler suriyede fedarasyona karar vermişler abd de uygun görmiş ve gerçekleştireceklerde buna kimsenin karşı koymaya cesareti olamaz haddi de olamaz, sıra helep ve cerablusta

    43
    11
    yanıtYanıtla
    İslam Devleti:

    Bir haberden dolayi hayalinizi kurun bakalim.

    18
    34
    yanıtYanıtla
    Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title