Haberler

Putin: Rusya ve İran'ın Ortak Operasyonu Ateşkesi Sağladı

– Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesinin ardından Rusya ve İran'ın ortak eylemlerinin Suriye'de ateşkes rejiminin sağlanmasına yardımcı olduğunu bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmesinin ardından Rusya ve İran'ın ortak eylemlerinin Suriye'de ateşkes rejiminin sağlanmasına yardımcı olduğunu bildirdi.

Putin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Uluslararası terörle mücadelede işbirliğinin güçlendirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Rusya ve İran IŞİD ve El Nusra'nın yok edilmesinde adımlarını koordine ediyor ve Suriye'de durumun düzelmesine yardımcı oluyor. Birçok konuda özellikle ortak çabalarımız sayesinde ateşkes rejimi ilan edildi" dedi.

Rus lider, Rusya ve İran'ın garantörlüğünün öneminin altını çizerek, "Rusya ve İran'ın Türkiye ile birlikte garantör ülke olarak Astana'da muhalif birlikler ve hükümet arasındaki görüşmelerine katılımı Suriye'deki siyasi çözüm sürecinin ilerlemesine büyük katkı sağlıyor ve BM'nin önderliğindeki Cenevre'deki barış sürecinin ilerlemesine yardımcı oluyor." dedi. - Moskova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vladimir Putin Suriye Rusya İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title