Haberler

Rusya Devlet Başkanı Putin Sırbistan'da

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sırbistan'daki temasları kapsamında, Belgrad Taarruzunun 70. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri törene katıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Sırbistan'da- Putin, "Belgrad Taarruzu'nun 70'inci ve Birinci Dünya Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümü" dolayısıyla düzenlenen askeri törene katıldı- Putin: "Biz, Anti-Hitler koalisyonundaki hiçbir müttefiğimizi unutmayacağız"BELGRAD (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sırbistan'daki temasları kapsamında, "Belgrad Taarruzu'nun 70'inci ve Birinci Dünya Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümü" dolayısıyla düzenlenen askeri törene katıldı.Törende konuşan Putin, Belgrad Taarruzu'nun 70'inci yıl dönümünün, o dönem hayatını kaybeden askerlerin anılması için güzel bir fırsat olduğunu söyledi.Sovyetler Birliği'nin, faşizmi mağlup etme konusunda önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Putin, "Biz, Anti-Hitler koalisyonundaki hiçbir müttefikimizi unutmayacağız. Halklarımız, Nazilere karşı uzun ve zorlu bir savaş verdi. Bugünkü törende de ortak his ve hatıralarla bir aradayız. Askerlerimiz, sınır tanımayan bir cesarete ve bozulamayan bir kardeşliğe sahipti" ifadesini kullandı.Putin, İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkarılan derslerin unutulmaması gerektiğine dikkati çekerek, Avrupa'da güvenli ve anlayışlı bir atmosferin oluşturulması için tüm ülkelerin birlikte çalışması önerisinde bulundu.Putin konuşmasını "Yaşasın kardeş Sırbistan devleti" diyerek tamamladı. - "Sırbistan savaşları sonsuza dek ardında bıraktı" Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç de burada yaptığı konuşmada, Sırbistan ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin bölünemeyeceğini vurguladı.Sırbistan'ın savaşları sonsuza dek ardında bıraktığını anlatan Nikoliç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sırbistan, bugün ekonomik gelişmesini Rus yatırımlara ve Rusya'ya yaptığı ihracata bağlıyor. Sırplar, birçok savaştan sonra, farklı medeniyetler, kültürler, dinler ve dillerin kesişme yolu olan bir bölgede yaşamaya karar verdi. O zamandan beri de birçok güç bizi yok etmek için uğraştı. Ülkemiz birçok kez fethedilmesi gereken bir bölge gibi görüldü. Ayakta kalmayı başardığımız için insanlarımız her zaman kendi ordusundan gurur duydu.""16 Ekim" gününü Sırbistan için "büyük gün" olarak nitelendiren Nikoliç, "düzenlenen törenin halkın ve ordunun birlikteliğinin göstergesi" olduğunu söyledi. - Askeri törenden detaylar Belgrad Taarruzu'nun 70'inci ve Birinci Dünya Savaşı'nın 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri töreni, sağanak yağışa rağmen binlerce Sırbistan vatandaşı izledi.Sırbistan Ordusu'nun kara, deniz ve hava kuvvetlerine bağlı birliklerin gösterisi ve tankların geçişi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.Törene ayrıca, Sırbistan ve Rusya'dan hükümet yetkilileri, Sırbistan Genelkurmay Başkanı Lyubişa Dikoviç, Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, diplomatlar, bürokratlar ve diğer konuklar katıldı.Törenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkeden ayrılacağı bildirildi. -Rusya Devlet Başkanı Putin

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title