Haberler

Püis Genel Başkanı Okumuş Açıklaması

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile yaptıkları görüşmeler sonucunda ÖTV'siz yakıta kaşe zorunluluğunun getirilmesi konusunda söz aldıklarını söyledi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile yaptıkları görüşmeler sonucunda ÖTV'siz yakıta kaşe zorunluluğunun getirilmesi konusunda söz aldıklarını söyledi.

Okumuş, PÜİS Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısı'nda, son bir aydır çeşitli kurumlarla görüşmeler yaptıklarını ve akaryakıt sektöründe yeni düzenleme istediklerini ifade etti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'dan, ÖTV'siz yakıtla ilgili söz aldıklarını dile getiren Okumuş, "ÖTV'siz yakıtın karnesiyle ilgili bir kaşe zorunluluğu getirilmesini talep ettik. ÖTV'siz yakıtın karnesine kaşe basılmalı. Dürüstü de namusluyu da savunuyoruz. Kaçakçıyı da biliyoruz. Sonuçta kaçakçılığı da Türkiye'deki şirketler yaptığı için bunu da en iyi biz biliriz. Bununla ilgili 'evet' cevabını aldık. Uygulama gerçekleşirse PÜİS bir belge, evrak verecek konuma gelecek" dedi.

EPDK ile yapılan görüşmelerde, maliyetin altında akaryakıt satışlarına da değindiklerini belirten Okumuş, şöyle konuştu:

"Sayın Başkanı ikna ettik. Tavan fiyat uygulamasının bittiği gün maliyetin altındaki satışlarla ilgili yeni çalışma başlatılacak. Bunun yanı sıra, 1 Mayıs itibarıyla PÜİS olarak 21 yeni arkadaşımızı istihdam edeceğimizi de belirtmek isterim. Tüm sendika şubelerini tam teknolojiyle hazırlayacağız. İstihdam edilecek 21 arkadaşımızın tam anlamıyla eğitilmesi için Rekabet Kurumundan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından söz aldık. Her arkadaşımız bir genel başkan kadar bilgili olacak. 13 bin akaryakıt bayiine dokunmak istiyoruz. Artık bayilere biz gideceğiz. Akaryakıt sektörü zor bir dönemden geçiyor. Bu zorlu süreçte sektörü PÜİS çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.

İster tavan fiyat uygulaması, ister başka bir söylem altında PÜİS'in, akaryakıt bayilerinin bu tür sorunların üstesinden gelebileceği konusunda inancı tamdır. Sokağa dökülmek bize yakışmaz, biz hukuk çerçevesinde haklarımızı arayacağız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title