Haberler

PTT'den "Osmanlı Kalyonları" Konulu Anma Pulu

"Osmanlı Kalyonları" konulu anma pulları ile bu pullara ait ilk gün zarfı satışa sunuldu.

"Osmanlı Kalyonları" konulu anma pulları ile bu pullara ait ilk gün zarfı satışa sunuldu.

PTT Genel Müdürlüğü Değerli Kağıtlar Daire Başkanı Hikmet Özkan, PTT Pul Müzesinde düzenlenen "Osmanlı Kalyonları" konulu anma pulu tanıtım programında, dünya denizcilik tarihine damga vuran Osmanlı İmparatorluğu'nun donanmasında başarılara imza atan İstanbul Tersanesi'nde 1829'da inşa edilen Mahmudiye Kalyonu'nun dönemin en büyük savaş gemisi olduğunu söyledi.

Bu kalyonun 19. yüzyılda Osmanlı'nın kudret ve azametinin simgesi haline geldiğini anlatan Özkan, efsanelere konu olan bu yapının pullarla geleceğe taşınacağını ve unutulmamasının sağlanacağını dile getirdi.

Özkan, "42 farklı konuda Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi pullarımızın bulunduğu PTT Pul Müzemizde 'Osmanlı Kalyonları' konulu anma pulumuz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirildi" diye konuştu.

"Osmanlı Kalyonları" konulu anma pulları, 1,25 lira ve 2,50 lira bedelle satılacak. Pula ait ilk gün zarfı da 4,50 lira bedelle satışa çıkarıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Mahmudiye İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title