Haberler

Protokolün Karnesi "Pekiyi"

Güncelleme:

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Esenler'de de okulların yarı yıl tatiline girmesiyle karne heyecanı yaşandı.

Düzenlenen törende, öğrencilerin protokol üyelerine karne dağıtması ise sürpriz oldu.

Esenlerli öğrenciler karnelerine kavuştu. 2012-2013 eğitim öğretim yılının 1. döneminin sona ermesiyle birlikte Esenler'de eğitim gören 84 bin öğrenci yarıyıl tatiline başladı. Esenler'de bu sene ilk defa öğrenciler de ilçe protokolüne karne verdi. Esenler Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu'nda gerçekleşen 2012-2013 eğitim öğretim yılı 1. Dönem kapanış törenine; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, ilçedeki okullarda görevli okul müdürleri ile öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda ilk konuşmayı yapan Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Edip Han, karnelerin öğrencilerin öğrenme derecelerini ifade ettiklerini belirtti.

Velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulanan Han, "Çocukların özgüvenlerini sarsacak değerlendirme ve yorumlardan kaçınalım" dedi.

ÇOCUKLARINIZIN YÜREĞİNDE YER EDİNİN

Han'ın ardından mikrofonu alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan da karneleri başarılı olan öğrencileri tebrik ederken; karnelerinde kırık not olan öğrencilerin üzülmemelerini, bir durum değerlendirmesi yapmalarını tavsiye etti. Ercan, Esenler'de eğitim adına faaliyetlerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; öğrencilerin en çok sevindikleri ve mutlu oldukları günlerden bir tanesini yaşadıklarını söyledi. Karnelerin; öğrencilerin performansı, öğretmenlerin idraki ve anne – babaların sevgisi olarak 3 gruba ayıran Göksu, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere tavsiyeler vererek konuşmasına vurgu yaptı. "Karneler, çocukların kendilerini hesaba çektikleri gündür" diyen Göksu, velilere hitaben "Eğer çocuklarınızın yüreğinde yer edinebilirseniz, onların gönüllerinde taht kurabilirseniz onlar 1 değil, 4 saat çalışmaya hazırdırlar" dedi.

Bilginin bir güç olduğunu söyleyen Göksu, öğrencilere bilginin gücünün öğretilmesinin gerekli olduğunu ifade etti. Marifetin iltifata tabi olduğunu söyleyen Göksu, "Çocuklar iltifatı severler. Eğer çocuklarınız bir şeyi başarırsa teşekkür edin. Çocuklarınıza başarılı olduklarında iltifat edin, marifetlerini ödüllendirin, onlara değer verin" dedi.

"Bugün artık taklit eden değil, taklit edilen bir ülke olduk" diye sözlerine devam eden Göksu, bu anlamda öğrencilerin idealist olarak yetiştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER UZAY'I GÖRECEK

Esenler'de eğitim alanında yapılan çalışmaları anlatarak konuşmasına devam eden Göksu, belediye olarak ilçedeki başarılı öğrencileri ödüllendirdiklerini söyledi. Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümünde başarılı öğrencileri Konya'ya Şeb-i Arus etkinlerine götürdüklerini hatırlatan Göksu, önümüzdeki Şubat ayında da başarılı öğrencileri Marmara Forum'da açılan dünyanın en kapsamlı uzay sergisi "NASA: A Human Adventure" sergisine götüreceklerinin müjdesini verdi.

Göksu'dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da karnelerinde zayıf not alan öğrencilerin velilerine seslenerek, "Karnelerinde zayıf olan öğrenciler üzülecek. Ama bu üzülmenin bir sorumluluğu var. Esas sorumluluk velilerimizde" dedi. Bilgisayar ve televizyonun öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Madenoğlu, "Çocuklarımızı bilgisayar ve televizyondan uzaklaştırmalıyız" dedi. Karnesi iyi olmayan öğrencilerin yarı yıl tatilini iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Madenoğlu, "Kendimizi başarıya endekslememiz lazım" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN PROTOKOLE KARNE

Madenoğlu'nun konuşmasının ardından tören, dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Ödüllerin ve karnelerin verilmesinin ardından protokol üyelerine sürpriz yapan öğrenciler, Kaymakam Madenoğlu, Belediye Başkanı Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan ve İlçe Emniyet Müdürü Atılgan hazırladıkları karnelerini ve mektupları takdim ettiler. Öğrencilerin ilçe protokolüne okullarına ve eğitime gösterdikleri ilgiye göre yöneticilere not verdikleri dikkat çekerken; Esenler'i yönetenlerin karnelerinin "pekiyi" olması yüzlerini güldürdü. Okul korosunun sahne almasından sonra halk oyunları oynayan öğrenciler, yaptıkları tango gösterisiyle de izleyenleri mest ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nazım Madenoğlu Bayram Ercan Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title