Haberler

Prostat Erkeklerde En Sık Görülen Kanser Türü

Güncelleme:

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun da izlediği söyleşide konuşan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Ayan şu bilgileri verdi.

Bakırköy Belediyesi ve Medicana Bahçelievler tarafından Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Prostat Kanseri" konulu söyleşide konuşan Prof. Dr. Semih Ayan, prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğunu ve 50 yaşın üzerindeki erkeklerin her yıl mutlaka prostat kontrolü yaptırması gerektiğini söyledi.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu'nun da izlediği söyleşide konuşan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Ayan şu bilgileri verdi: "Yaşam ve beslenme şekli, genetik ve çevresel faktörler sebebiyle prostat kanserine yakalanma oranı her geçen gün artıyor. Her 6 erkekten birinde artık prostat kanseri görülebiliyor. Erkeklerde prostat kanseri, akciğer kanserinden sonra kanser türleri açısından ölüm nedeni olarak ikinci sırada. Bu yüzden prostat kanserinin erken teşhisi çok önemli. 50 yaşın üzerindeki her erkek yılda bir kez PSA ölçümü ve rektal muayeneyi yaptırmalı. Prostat kanserini erken teşhis edilirse tedavide çok olumlu sonuçlar alınıyor. Prostat kanserinden korunmak için de; diyette değişiklik, yaşam şeklinde değişiklik, neden olabilecek testestoron türü ilaçlardan uzak kalma önlemlerini alabiliriz. Ayrıca domates, brokoli, baklagiller ve soya fasulyesi, omega 3 , yeşil çay , selenyum ve E vitamini tüketimi koruyucu tedbir olarak karşımıza çıkıyor."

KADINLAR ERKEKLERDEN ÇOK İLGİ GÖSTERDİ

Bakırköy Belediyesi ve Medicana Bahçelievler tarafından düzenlenen söyleşinin ilgi çeken noktalarından biri de salonda söyleşiyi izlemeye gelenler arasında kadın sayısının erkek sayısından fazla olmasıydı. Prostat kanserinin sadece erkeklerde görülmesine rağmen kadın izleyici sayısının fazlalığı kadınlar erkeklere göre sağlık konusunda daha duyarlı olarak yorumlandı.

BAŞKAN KERİMOĞLU,SAĞLIK SÖYLEŞİLERİNİ ARTIRACAĞIZ

Söyleşiyi başından sonuna kadar takip eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da Prof. Dr. Semih Ayan'a verdiği kıymetli bilgilerden ötürü teşekkür ettikten sonra, "sağlıkla ilgili söyleşileri bundan sonra daha fazla yapacağız"dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bülent Kerimoğlu Prostat Kanseri Bakırköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title