Haberler

Profesör Işıl Berat'ın Esrarengiz Ölümünün Sırrı Çözüldü

Güncelleme:

Profesör Doktor Işıl Berat Barlan'ın esrarengiz ölümünün intihar olduğu ortaya çıktı. Geçen yıl gerçekleşen olayda, profesörün kendini öldürmeye çalıştığı görüntülerle belgelendi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji-İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl Berat Barlan'ın ölümünü aydınlatmaya yönelik başlatılan savcılık soruşturması, esrarengiz ölümün iç yüzünü aydınlattı. Buna göre Prof. Barlan, önce kullandığı otomobili duvara çarpmış, ardından denize atlamış ancak kısa süre sonra kıyıya çıkmış. Prof. Barlan, ikinci kez denize atlayarak canına kıymış.

Kuzguncuk'ta, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji-İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Işıl Berat Barlan'ın denizde cesedinin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Ölü bulunmasından sadece bir gün önce kullandığı otomobiliyle duvara çarpan profesörün, kendini öldürmüye çalıştığı, denize atlayarak intihar ettiği belirlendi. Takipsizlik kararı veren savcılık dosyayı kapadı.

"İNTİHAR AMAÇLI DENİZE ATLADI, BOĞULMA SONUCU ÖLDÜ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Prof Dr. Barlan'ın ölümündeki şüphe üzerine başlatılan soruşturmada 9 ay sonra takipsizlik kararı verildi. 14 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen olayın takipsizlik kararında olay 'İntihar' olarak kayıtlara geçti. 57 yaşındaki Barlan'ın ölümüne ilişkin verilen takipsizlik kararında, Barlan'ın denizde ölü bulunmasına ilişkin gerekli soruşturmanın ayrıntılı bir şekilde yapıldığı belirtildi. Kararda, CD inceleme tutanağı, tanık beyanları ve tüm dosya kapsamına göre Barlan'ın intihar amaçlı olarak denize atladığı kaydedilerek, Adli Tıp Kurumu raporuna göre Barlan'ın suda boğulma sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Yine aynı rapora göre Prof Dr. Barlan'a herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanılmadığı, vücudunda darp ve cebir izi olmadığı ifade edilen takipsizlik kararında Barlan'ın intihar etmesi eylemine teşvikte bulunan herhangi bir kişinin de bulunmadığının anlaşıldığı kaydedildi. Savcılık Barlan'ın ölümünün 'intihar' olduğuna karar vererek soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

GÜVENLİK KAMERALARI KAYITTAYDI

Geçtiğimiz Nisan ayında Kuzguncuk'ta, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji-İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Işıl Berat Barlan'ın denizde cesedi bulunmuş, bir gün önce otomobiliyle duvara çarptıktan sonra kaza yerinden ayrılan, esrarengiz şekilde ortadan kaybolan Barlan'ın ölümü güvenlik kameralarına yansımıştı.

Görüntülerde bir yalının yanında sırt çantasıyla görülen Işıl Berat Barlan'ın denize doğru yürüyüp uzaklaştığı, ardından tekrar denize yöneldiği görülürken daha sonra kendini denize attığı tespit edilmişti. Olayla ilgili yapılan soruşturmada Barlan'ın intihar için denize iki kez atladığı, ilk atlayışında kısa süre içinde kıyıya geri çıkan ve bir süre kıyıda bekleyen Barlan'ın bir süre sonra tekrar atladığı ve bu kez dışarı çıkmadığı tespit edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Marmara Üniversitesi 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

....:

din asla ahlakı getirmez ahlakı bulan yunanlılardır dinlerden çok önce gelmiştir sanıldığı aksine ahlak sol akımın sloganıdır hümanızinden gelir din olduğu yerde ahlak geriler ve yok olur

4
68
yanıtYanıtla
Din Nedir Ahlak nedir Bihaberlere:

Çok bilmiş konuştu. Önce din dediğin kavramın ne olduğunu öğren sonra yorum yap yürüyen cahillerden olma. . .

yanıt11
yanıt1
,.,....,:

Din ile ahlak arasındaki farkı anlatmak dinsizlere düşmez. Çünkü iki şeyi karşılaştıracaksan ikisini de tam bilmelisin. Dinsizlerin din hakkında ki yorumuna itibar edilmez nasıl ki bir inşaat mühendisinin tıbbi söylemlerine itibar edilmiyorsa dünyanın en ünlü fizik profesörü de olsa din konusunda kara cahil ve cehennem odunlarınlarından bir odun olma yolunda hızla ilerleyen bir kütük olduğu sürece onun din konusunda yaptığı her açıklama değersizdir.

yanıt9
yanıt0
mert:

din diye bir şey yok inanmıyorum sümer akad babil efsanleri diyor tarihçiler bilim öyle diyor

3
68
yanıtYanıtla
ali:

dünyanın en tehlikeli insanları hacı hoca takımı yaşadıkça bunu anlarsınız demedi demeyin

11
25
yanıtYanıtla
bir islam dusunuru:

Keine yazik Alex sana yakisir.

yanıt0
yanıt0
Adınızı Yazınbaba yorgun:

akpnin satin aldigi savcilara hakimlere irtibat etmeyin onlar adaleti degil akpyi savunuyor!!!!

15
20
yanıtYanıtla
deniz:

Hdp...

10
24
yanıtYanıtla
ali:

profesörlere saygın sonsuz adamlar çok emekleri var ben hocaları sevmiyorum çoğu okummaış din üzerinden para kazanıyor eğitim yok çoğu namazıda bilmiyor yani hiç bir dalda uzman değiller

11
14
yanıtYanıtla
din dusmani adam sozum sana...Mobil-ANDROID:

Dini de insanligida ahlakida insan haklarinida daha fazlasinida kisacasi guzel olan ne varsa hepsini Peygamber efendimiz getirmis teblig etmistir. inanip inanmamakta özgursun fakat unutmaki dini kabul e

17
6
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title