Haberler

Prof. Emin Işık Gençlerle Buluştu

Güncelleme:

İlahiyatçı Prof. Dr. Emin Işık da Seka'daki Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nde iftar yemeğinde gençlerle buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SEKA Kültür Evi'nde düzenlenen Ramazan programları devam ediyor. Her hafta Cuma günü gerçekleştirilen programlarda önemli isimler Seka Kültür Evi'nde genç nesillerle buluşturuluyor.

ŞÜKÜR DEĞİL ŞİKAYET EDİYORUZ

İlahiyatçı Prof. Dr. Emin Işık da Seka'daki Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nde iftar yemeğinde gençlerle buluştu. Gençlere tavsiyelerde bulunan Prof. Işık, liselerde uygulanması için bir de teklifte bulundu. Prof. Işık konuşmasında; toplum olarak rızkı veren yerine, rızık peşinde koşulduğunu, verilen rızıklar için şükür yerine şikâyet edildiği konusuna değindi.

LİSELERDE AKİF, YAHYA KEMAL VE NECİP FAZIL OKUTULMALI

Konuşmasının sonunda bir teklifte bulunan Işık, lise müfredatında değişiklik yapılmasını istedi. Liselerde 1. sınıfta Mehmet Akif'in okutulmasını isteyen Prof. Işık, "2. sınıfta Yahya Kemal okutulmalı. 3. sınıfta da Necip Fazıl okutulmalı. Çünkü Akif, dinimiz ve ahlakımızın şairidir; Yahya Kemal, medeniyetimizin ve kültürümüzün şairidir; Kısakürek de kavgamızın şairidir" diyerek konuşmasını bitirdi.

RAMAZAN SOHBETLERİ SÜRECEK

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Yeşildal ise Ramazan boyunca Cuma günleri gerçekleştirdikleri Ramazan Sohbetleri'ne tüm gençleri davet ettiklerini söyledi. Dernek Gençlik Komisyonu üyeleri ve çeşitli edebiyatseverlerle gerçekleştirilen iftar ve sohbet programı iftardan sonra teravihe kadar devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emin Işık Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title