Haberler

Prof. Dr. Yüceer Açıklaması

Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Yüceer, "Orucu bahane ederek kızgınlık, dargınlık ve küskünlükler değil, orucu, onun şanına uygun olarak yerine getirmek gerekiyor.

Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Yüceer, "Orucu bahane ederek kızgınlık, dargınlık ve küskünlükler değil, orucu, onun şanına uygun olarak yerine getirmek gerekiyor." dedi.

Prof. Dr. Yüceer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanda Müslümanın davranış biçimlerinden birinin güler yüzlü ve tatlı dilli olmak olduğunu ifade ederek, insanların moral bozucu davranışlardan kaçınması gerektiğini söyledi.

Oruç tutmanın sabır ve tahammül gerektiren bir iş olduğunu anlatan Yüceer, Müslümanların Müslüman kimliğiyle hareket etmesi ve günahlardan uzak durmasını istedi.

Yüceer, "Tebessümü muhafaza etmek, ibadetin mutluluğunu yaşamak lazım. Allah'u Teala bize bunu nasip etmiştir. Bu bir muvaffakiyettir. Öyleyse bunun kadrini kıymetini bilmek, buradaki ecre ve sevaba erebilmek gerekir. İbadeti bir ay boyunca sürdürürken Müslüman kimliğini ve Müslüman kişiliğini de korumalıyız." diye konuştu.

Orucu ve açlığı bahane ederek insanların bir takım olumsuz davranışlar içerisinde olmasının doğru olmadığını ifade eden Yüceer, şöyle konuştu:

"Oruçluyum deyip, yanlışlar yapma hakkına sahip değiliz. Karşımızdaki insanı kırma ve ona kötü davranma hakkına sahip değiliz. Biz oruçluyuz, öyleyse orucun getirdiği bir mutluluk, güzellik ve bahtiyarlık vardır, bunu yaşamamız gerekir. Çevremizdeki insanlara da bu tavrı sergilememiz gerekiyor. Bu, peygamberin sünneti, Allah'ın emridir. Ayet kesinlikle bunu emretmiştir. Kul olarak Allah'ın emrini yerine getirmekteyiz. Onun emrini yaparken hakikaten bu ibadetin şanına uygun olarak eda edilmesi gerekmektedir. Nefsimize ve arzularımıza uyarak sinirli davranmamız, öfkeli hareketlerimiz, çevremizdeki insanları kırmamız doğru değildir. Oruç tümüyle sabırdır, katlanmadır. Bunu yerine getireceğiz ve bu istikametten ayrılmayacağız. Orucu bahane ederek kızgınlık, dargınlık ve küskünlükler değil, orucu, onun şanına uygun olarak yerine getirmek gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title