Haberler

Prof. Dr. Alan: Hasta Göçünü Tersine Çevirdik

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan; "6 yıl önce hastalarımızın yüzde 20 sini başka illere sevk ediyorduk. Bunu sıfıra indirdik" dedi.

Kalite Strateji Geliştireme Koordinatörlüğünün organize ettiği ve başhekim yardımcıları ile kalite denetçilerinin katıldığı TSE Denetim Sonuçları Değerlendirme toplantısında konuşan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan ; "Hastanelerimiz sürekli gelişme kaydediyor. Hastalarımız batıya gidip mağdur olmasın, biz burada tedavi edelim istiyoruz" dedi.

TSE Belgeli İlk Üniversite Hastanesi

Dicle Üniversitesi Hastanelerinin sürekli büyüyen, gelişen bir hastane olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sait Alan, TSE belge ve bayrağını alan ilk üniversite hastanesi olduklarını belirterek; "Tabii ki en büyük paydamız sizlersiniz. Sizler istekli olduğunuz için başarıyoruz. İstek olursa istenilene daha çabuk ulaşılır. Sizde de bu istek vardır. 6 yıl önce hastalarımızın yüzde 20 sini başka illere sevk ediyorduk. Bunu sıfıra indirdik. Şimdi tersine göç oldu. Onkoloji ve Kalp Hastanemize batıdan hastalar gelip tedavi oluyor. Üroloji ve Çocuk Hastanelerimizin de bazı branşlarına hasta gelmeye başladı." şeklinde konuştu.

Değişimleri Takip Ediyoruz, 80 Milyonluk Cihaz Aldık


Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Hastane olarak diğer hastanelerden daha çabuk adapte olduklarını belirterek; "Farkımız budur. Yenilikleri, değişimleri takip ediyor ve alıyoruz. Tıpta cihazlar güncelliğini çabuk yitiriyor. Bunları yakından takip etmemiz gerekir. Son olarak Radyasyon Onkoloji Merkezimize İstanbul Hastanelerinde dahi bulunmayan, Türkiye'de de ancak birkaç hastanede bulunan ve 23 milyon TL'ye mal olan Tomoterapi cihazını aldık. Bütün cihazlarımız yenilendi. Acil travmatoloji hastanesi içinde cihazlar aldık. Görüntüleme ve ameliyat cihazlarımız başta olmak üzere bütün cihazlarımızı yeniledik. Şimdiye kadar yaklaşık 80 milyon liralık cihaz alımı yapıldı. Hastaneyi yeniden dizayn ettik. Merkezi hastane, ayna ana binamız 40 yıllık hastanedir. Bunu da zaman zaman revizyondan geçiriyoruz"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Sait Alan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title