Haberler

Prematüre Bebeğin Ölümünde İhmal Suçlaması

Güncelleme:

İzmir'de, 6.5 aylık hamile olan Fatma Özkurt, gittiği hastanede önemli bir sağlık sorunu olmadığı söylenip eve gönderildi ancak ağrıları devam edince erken doğum yaptı.

İzmir Buca'da, 6.5 aylık hamile olan 28 yaşındaki Fatma Özkurt, kanaması olduğu gerekçesiyle gittiği hastanede, ultrasona alındıktan sonra önemli bir problemi olmadığı söylenip evine gönderildi. Ancak 3 saat sonra tekrar kanaması başlayan Özkurt, bu sefer aynı hastanenin servis girişinde, doğum odalarının bulunduğu bölüme doğru yürütülerek götürülürken, prematüre bebek dünyaya getirdi. Ölümden dönen anne, 13 gün boyunca kuvözde yaşama tutunmasını beklediği bebeğini kaybedince, hem Sağlık Bakanlığı'na başvurdu, hem de hukuk mücadelesi başlattı.

SAĞLIK SORUNU OLMADIĞI SÖYLENEREK EVE GÖNDERİLDİ

Büyük bir sevgiyle tabelacı Gökhan Özkurt ile evlenen ev kadını Fatma Özkurt'un mutluluğu, anne olacağını öğrenince bir kat daha arttı. Çift düzenli olarak özel hastanede kontrollerini yaptırmaya başladı. Ancak yaklaşık 20 gün önce, gece kanaması başlayan Fatma Özkurt, kontrollerinin yapıldığı özel hastaneye götürüldü. Ancak burada gece doktorların bulunmamasından dolayı, bu kez Tepecik'teki Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan kontroller sonrasında, Fatma Özkurt, ultrasona da alındı. Doktorların önemli bir sağlık sorunu olmadığını söylediği Özkurt, evine gönderildi.

ACIYLA UYANDI

Evine gidip, dinlenmek için yatıp uyuyan Fatma Özkurt, yaklaşık 3 saat sonra bu kez daha büyük bir acıyla uyandı. Tekrar kanaması başlayan Özkurt, eşi tarafından aynı hastaneye götürüldü. Doğum odalarının bulunduğu servise alınmak istenen Özkurt, hastane personeli tarafından yürütülerek götürüldüğü sırada, kanamayla birlikte prematüre doğum yaptı. Hastane görevlilerinin müdahale ettiği Fatma Özkurt, tedavi altına alındı. Prematüre olan bebek ise kuvöz bulunan özel hastaneye götürüldü.

MİNİK BEDENİYLE 13 GÜN YAŞAMA TUTUNDU

Bir yandan kendi tedavisini yaptıran Fama Özkurt, diğer yandan da başka bir hastanede yaşama tutunmaya çalışan bebeğinden iyi haber gelmesini bekledi. Kendi tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edilen Fatma Özkurt, beklediği müjdeli haberi alamadı. Minik bedeniyle yaşama tutunmaya çalışan, 6.5 aylık dünyaya gelen bebek, hayatını kaybetti. Fatma Özkurt ile eşi Gökhan Özkurt, kucaklarına alamadıkları bebeklerini, gözyaşlarıyla toprağa verdi.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTILAR

Bebeklerini, gittikleri hastanede, kanaması olduğu halde iyi olduğu söylenip eve gönderildiği için kaybettiklerini ileri süren Gökhan Özkurt ile eşi Fatma Özkurt, iki koldan mücadele başlattı. Bir yandan Sağlık Bakanlığı'na başvuran acılı çift, savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Sonuç alıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Fatma Özkurt, "İyi olduğum söylenerek eve gönderildim. Oysa benim kanamam vardı. Ama bunu dikkate almadılar. Ultrasonda, iyisin dediler. Sonra ne oldu da bebeğim hastane koridorunda yürürken yere düştü, sonra da yaşatılamadı. Ben, aylarca karnımda taşıdığım bebeğimi kucağıma alacağım, anne olacağım günlerin hayalini kuruyordum. Ama bir ihmal sonrasında bunu yapamadım. Acıyı yaşadım. Ben sorumluların gerek idari olarak gerekse de adli olarak cezalandırılmasını istiyorum. Sonuna kadar mücadelemizi yapacağız" dedi.

Gökhan Özkurt da eşine bu mücadelesinde destek vereceğini söyledi.

Hastane yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Bebek İzmir Buca Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title