Haberler

Postacılar, "Bak Postacı Geliyor" Yürüyüşüne Yarın Başlıyor

Dağıtım İçin Her Gün Kilometrelerce Yürüyen Postacılar, Bu Kez 'Çalışma Koşullarının İyileştirilmesi ve İnsanca Yaşam' Talebiyle, İstanbul ve Diyarbakır'dan Ankara'ya 'Bak Postacı Geliyor' Yürüyüşü Yapacak.

KESK'e bağlı Haber-Sen üyesi bir grup postacı, çalışma koşullarına dikkat çekmek ve sorunlarına çözüm aramak için yarın iki koldan Ankara'ya yürüyüş başlatacak. Diyarbakır Büyük Postane ve İstanbul Sirkeci PTT önünde başlayacak yürüyüş, 27 Şubatta Ankara'da Ulus'taki PTT Genel Müdürlüğü önünde sona erecek.

İstanbul'dan yola çıkan yürüyüş kolu Gebze, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir'de, Diyarbakır'dan çıkan yürüyüş kolu da Urfa, Gaziantep, Adana ve Mersin'de PTT işyerlerini ziyaret ederek basın açıklaması yapacak ve sorunlarını anlatan bildirileri halka dağıtacak.

Postacılar yürüyüş boyunca, "yıllık izin ve bayram izinlerinin kullandırılması, angaryanın engellenmesi, cumartesi çalışmalarının kaldırılması, can güvenliğinin sağlanması, personel açığının kapatılması, Kefalet Sandığı'nda toplanan paraların hak sahiplerine ödenmesi, ek ödemelerdeki farklılıkların giderilmesi, grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı, insanca yaşanacak ücret" taleplerini gündeme getirecek.

Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Tüm girişimlerimize rağmen bugüne kadar sorunlarımıza çözüm bulamadığımız için Ankara yürüyüşünü yapmak durumunda kaldık. Birçok arkadaşımız zorlu kış şartlarında fedakarlıkta bulunarak yollara düşecek. Son bir kez sorunlarımızı kamuoyu ve kurum yönetimine ileteceğiz. Umuyoruz ki bu kez sorunların aşılması konusunda adım atılır. Bu hem çalışanları mutlu edecek hem kurumun sunduğu hizmetlerin kalitesini artıracak hem de kurumdan hizmet alanları memnun edecektir."

Ali Yılbaşı, uyarılarının dikkate alınmaması halinde hizmet üretimini yavaşlatma ve hizmet üretmeme gibi seçenekleri gündeme almak durumunda kalacaklarını sözlerine ekledi. (ANKA)

(FÇ/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title