Haberler

    Porto Riko Temerrüde Düştü

    Dünyanın kişi başına düşen borç oranı en yüksek ülkesi konumunda olan Porto Riko'da hükümet yaklaşık 50 milyon Dolarlık bir bonoyu vadesi gelmiş olmasına karşılık ödeyemeyeceklerini duyurdu.

    Dünyanın kişi başına düşen borç oranı en yüksek ülkesi konumunda olan Porto Riko'da hükümet yaklaşık 50 milyon Dolarlık bir bonoyu vadesi gelmiş olmasına karşılık ödeyemeyeceklerini duyurdu. Açıklama sonrasında kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından da Porto Riko'nun temerrüde düştüğü açıklaması yapıldı.

    Haziran ayında Porto Riko yönetimi tarafından alacaklılara çağrıda bulunulmuş ve 72 milyar Dolar'ı bulan borcun öngörülen vadelerde ödenmesinin mümkün olmayacağı ifade edilerek yaniden yapılandırma talep edilmişti.

    ABD genelindeki yüzde 7 işsizliğe karşın Amerikan ortak yönetimine bağlı Porto Riko'da işsizlik yüzde 14, ekonomik büyüme ise yüzde 0 seviyesinde. Adadan her yıl yaklaşık 30 bin kişi başta Florida eyaleti olmak üzere ABD'ye göçmeyi seçiyor.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 04 Ağustos 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Porto Riko Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title