Haberler

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nde İlk Eserler Ortaya Çıkmaya Başladı

Her yıl 1 Haziran'da başlamasına rağmen, bu yıl seçimler nedeniyle bir hafta gecikmeyle kapılarını açan Sapanca Doğapark'taki 7'nci Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nde ilk eserler ortaya çıkmaya başladı.

Her yıl 1 Haziran'da başlamasına rağmen, bu yıl seçimler nedeniyle bir hafta gecikmeyle kapılarını açan Sapanca Doğapark'taki 7'nci Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nde ilk eserler ortaya çıkmaya başladı. Dünyanın dört yanından gelen yabancılarla birlikte 7 Temmuz'a kadar 140 sanatçının çalışma yapacağı kolonide, 1 haftada yapılan birbirinden çarpıcı eserler şimdiden koleksiyondaki yerlerini aldı.

İşadamı Ahmet Şahin'in Sapanca Kurtköy'de göl kenarında kurduğu, içinde mini hayvanat bahçesi ve botanik parkının da bulunduğu Doğapark'ta 7 yıl önce 20 sanatçının katılımıyla başlatılan Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi, kısa süre içinde dünya'ın dört yanında tanınır hale geldi. Burada sanatçılara sunulan olanakların yanı sıra, Doğapark'ın eşssiz güzelliği içinde, doğal ortamda serbestçe dolaşan hayvanların arasında eserlerin yapılması sanat dünyasının bir anda ilgisini çekti.

Şu anda dönyanın dört yanında, binlerce sanatçı 4-5 yıldan bu yana başvuruda bulunarak koloniye katılmak için sıra bekliyor. Yapılan başvuruların jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından ancak belirli sayıda sanatçıya davet çıkarılıyor. Bu yıl ise yarısına yakını yabancı olmak üzere 7 Temmuz'a kadar 140 sanatçı dönüşümlü olarak burada birlikte çalışma yapaacak.

Bir haftalık süre içinde ise sanatçıların eserleri ortaya çıkmaya başladı. Genç kuşak sanatçılarının, ünlü yerli ve yabancı sanatçıların deneyimlerinden de yararlanarak çalışma yaptığı kolonide, şimdiden onlarca eser Portakal Çiçeği'nin koleksiylonunda yerlerini aldı. Bu etkinliğe daha önce de katılan ünlü sanatçılardan Akdoğan Topaçlıoğlu, ilk gelen grupla birlikte çalışma yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Bir haftadır burada. Muhteşem bir sanat şöleni yaşıyorum. Daha önceleri de katıldım. Her gelişimde aynı heyecanı duyuyorum. Her defasında son derece mutluyum. Burası 7 yıl önce 20 sanatçıyla başlamıştı. 140 sanatçı gelecek.  Demek ki atılan doğru adımın sonuçları bunlar. Şu anda Avrupa'da bile 'bizi davet edin' diye bekleyen sanatçıların olması çok güzel bir duygu. Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da büyük ilgi gören bir çalışma. Tabi ku burada sayın Ahmet Şahin'in özverili sunumları, Doğapark'ın sırf sanatçılar için imkanlar sunulması her sanatçıda burada olması için bir ortam yaratmıştır. Müthiş bir şey. Ben Ahmet Şahin gibi insanların çoğalmasını ümit ediyor."

Genç kuşak sanatçılarından Berk Arıkan ise, Eskişehir'den bir grup genç sanatçıyla birlikte koloniye katıldığını belirtirken, "Doğapark ayrıcalıklı bir yer. Güzel bir doğa harikasındayız. Güzel vakit geçiriyoruz. Doğadan ve bize burada sunulan imkanlardan çık memnunuz." dedi.  Onur Karaalioğlu da, Sakarya'dan katıldığını belirterek, "Muhteşem bir doğannın içindeyiz. Yabancı sanatçılarla fikir alışverişi yapabiliyoruz. Türkiye'de çalıştaylar oluyor ama böylesini görmedim. Burasının Türkiye'de tek olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Ankaralı sanatçılardan Ayfer Altuntaş ise bir haftada 2 eser ürettiğini anlatırken, ilk kez bu etkinliğe katıldığını vurguladı. Altunta, "Tek kelimeyle muhteşem bir ortam. Şu ortamı bireysel olarak hazırlaması sanatçıları davet etmesi onlara imkanlar sunması takdir edilecek bir olay" diye konuştu.

- Sakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şahin Kurtköy Türkiye Sapanca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title