Haberler

POLSAN'a Operasyon Yolda

Güncelleme:

Maliye Bakanlığı, 93 bin polis üyesi olan POLSAN'a 200 milyon liralık vergi cezası kesmeye hazırlanıyor.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında başlatılan paralel yapı soruşturması, yaklaşık 93 bin polisin üye olduğu POLSAN'ı da vurdu.

Geçtiğimiz hafta yapılan olağanüstü kongre ile tüm yönetimi değişen POLSAN'a, Maliye Bakanlığı da kıskaca aldı. Yapılan vergi incelemesi sonucunda yaklaşık 200 milyon liralık bir vergi cezasının kesilmesi gündemde. Bu durumda mali açıdan zor günler geçiren POLSAN'ı, Maliye'nin dolaylı olarak el koyması riski ortaya çıkacak. Bu da 93 bin polisin Pirimlerini riske atacak.

POLSAN'da yaşanan sıkıntının hikâyesi şöyle:

İLK OPERASYON POLSAN'A

Kamuoyunda, Emniyet'in "OYAK"ı olarak bilinen Polis Bakım ve Yardım Sandığı, paralel soruşturma kapsamında operasyon yapılan ilk kurum oldu. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın talimatı ile ilk etapta sandığın hesapları ile ilgili inceleme yapıldı.

O İSİMLER KOZMİK ÇALIŞMA GRUBU'YLA ANILIYORLAR

Mülkiye müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda, hesaplarda usulsüzlük olduğuna ilişkin rapor hazırlandı. Rapor çerçevesinde geçtiğimiz hafta POLSAN'ın olağanüstü genel kurulu yapıldı. Kurulda sandığın yönetimi tamamen değişti. Sandığın tepe yönetimine ise Mustafa Gülcü, Memet Akdeniz, Zeki Çatalkaya, Bülent Kantar, İbrahim Demirel, İrfan Tomruk, Rıza Şahin ve Seylan Demir getirildi. Söz konusu isimlerin bazılarının Kozmik Çalışma Grubu ile anılması dikkat çekti.

SIRADA VERGİ CEZASI VAR

Parelel yapı soruşturması çerçevesinde POLSAN'ın hesaplarına ilişkin de vergi incelemesi başlatılmıştı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı üzerine gerçekleştirilen inceleme son aşamaya geldi. Kurumlar vergisi yönünden yapılan incelemede yaklaşık 50 ile 70 milyon lira arasında bir vergi kaybı tespit edildi. Gecikme zammı ve vergi cezaları ile birlikte tutarın 200 milyon liraya ulaşacağı tahmin ediliyor. Buna göre, POLSAN'a önümüzdeki günlerde yaklaşık 200 milyon liralık bir vergi cezasının tebliğ edilmesi söz konusu olacak. Bu da, Polsan'ın mali açıdan zor durumda kalmasına yol açacak.

Maliye Bakanlığı kaynakları, mali açıdan zor durumda bulunan Polsan'ın 200 milyon liralık bir vergiyi ödeyebilecek kapasitede olmadığını bildirdiler. Bu durumda bakanlık içinde konuşulan senaryoya göre, sandığın ortağı olduğu şirketlerin hisseleri üzerinde ihtiyati haciz kararı alınacak. Bu da, sandığın bağlı şirketlerinin dolaylı olarak Maliye Bakanlığı'nın kontrolüne geçmesini sağlayacak. Bu esnada, şirket hisselerinin satılarak vergi alacağının tahsil edilmesi de gündemde bulunuyor.

AFTAN YARARLANAMAYACAK

POLSAN'a önümüzdeki günlerde tebliğ edilmesi planlanan vergi cezası, TBMM gündeminde bulunan torba yasadaki vergi affından yararlanamayacak. Çünkü söz konusu düzenlemede, aftan 30 Nisan'a kadar kesinleşen vergi borçlarının yararlanması öngörülmüştü. POLSAN'a verilecek cezanın tarihi 30 Nisan'dan sonraki bir tarih olacak. Dolayısıyla, POLSAN vergi affından yararlanamayacak.

10 ŞİRKETE BULUNUYOR

Maliye Bakanlığı'nın POLSAN'a yönelik hazırladığı vergi cezası, 93 bin polisin piriminin de riske girmesine yol açacak. Bunun yanında, POLSAN'ın halen 10 şirketi bulunuyor. Söz konusu şirketler arasında Elmacık Su, Ankara Sigorta gibi işletmelerde var. Sandık, OYAK'taki sistem ile aynı şekilde çalışıyor. Üyelerinden yaklaşık 150 lira aylık aidat topluyor. Bu aidatlar emeklilik halinde üyelere ödeniyor. Veya toplanan aidatlar ile üyelere düşük faizli kredi kullanma imkanı sunuluyor. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Maliye Bakanlığı Efkan Ala Mülkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (16)

DOGULU:

Maliye bir an önce Polis''in yönetiminde olan Polis evi, Polis Kantinleri, Polis Turistik kamplarını özelleştirmelidir. Polisin rahat çalışma şartlarına kavuşmasının tek yolu da budur. Bu gibi yerlerde çalışıp bedavadan kendine imkanlar bulup, bedavadan maaş alan kaç tane Personel vardır hesaplanıp ortaya konulduğunda bana hak verilecektir.

24
1
yanıtYanıtla
mert türk:

amaç polisin yararlandığı ne varsa kökünü kazımak.bakıyorum da sandığa üye olmayanlar boş boş konuşuyor. bankaya gittiğinizde banka sizden kefil istiyor üçüncü sınıf vatandaş muamelesi gösteriyor.başkaları kendi ortaklıklarından az çok faydalanırken, kendi kurumunu en çok yıpratan sizlersiniz

0
21
yanıtYanıtla
emrah aksoyemry1903@hotmail.com:

kardeş öyle diyorsun da daha gecenlerde bi polis abim polsan a üyeyim diye kredi istedi eşi ile birlikte bir kefil istediler ve ertesi güne çıkar dediler ki faiz oranları da bankalardan daha yüksek yanımızda ziraat bankası vardı girdi 1 saat içinde işi tamam hem karlı hemde kefil mefil derdin yok.. resmen kendi paranla rezil oluyorsun.. derhal düzeltilmesi gerek maliye el atmalı

yanıt0
yanıt0
kenan ersözemry1903@gmail.com:

karlı olmadığını anlayıp ayrıldığımız polsan dan bahsediyorsun sen demi kardeş bizim bilmediğimiz bi polsan mı var acaba???üye yapmak için elinden geleni yaıp sonra yüzüne bile bakmayan bi polsan var diye biliyorum

yanıt0
yanıt0
ersin:

polsanı bilmiyordum yorumları okudum nefret ettim tiksindim inşallah devlet o müdürlerin yöneticilerin donuna kadar alır karılarının çocuklarının elinde üstünde altında ne varsa alır ve bunları ağır hapisle cezalandırır ,ve polislerin hakkını düzeltir bir memur için ayda 150 lira iyi para hiçkimsenin insanların emeğiyle oyun oynamaya hakkı yok

14
3
yanıtYanıtla
İSTANBULLU:

Emekli Polis Memuru olarak POLSAN''''a üye Polislere sesleniyorum. Derhal istifa edin ana paranızı kurtarın, yeni üye olmak isteyenleri de engelleyin bir ayda 150 Tl X 12 = 1800TL, 25 Yılda 1800X25=454.000TL nerde 15000TL nerde 45.000TL derhal istifa edin kurtulun, 28 sene çalıştım polsan''''a hiç üye olmadım, paramı bunlara yedirmedim, POLSAN''''dan istifa edin Paranızı Bunlara Yedirmeyin

14
2
yanıtYanıtla
kayseriliedaseda36@mynet.com:

25 yıllık üyelik havaya mı gitsin .istanbullu sen çok akıllısın

yanıt0
yanıt0
selamiyazgiyucel@hotmail.com:

bi zmanlar üyeydim, bi kaç kez iki kefille kredi almak zorunda kaldım, banka kefilsiz dünya kredi verirken iki kefille kredi zoruma gitmişti, bir gün polsan ın bi dergide emekli olan EGM genel müdürüne ve eşine araba hediye etti haberini okudum ve olayın tuzu oldu hemen üyelikten ayrıldım, oyak gibi özel bi yönetim ve denetim kurumu olmadan bu iş yürümez, polsan değil sadece müdürsan olur

yanıt0
yanıt0
Çorumlu:

bende yaklaşık 18 yıllık polsan üyesiyim, konunun muhattabı yetkililerin de bildikleri gibi POLSAN bugüne kadar yönetilemedi, bunun bir çok dedeni var, profesyonel yönetici olmaması, POLSAN kaynaklarının birilerine peşkeş çekilmesi, usulsuz ve gereksiz harcamalar vs... gibi.Yeni yöneticilerden isteğimiz vergi borcu, diğer pürüzlü konular halledilip, şeffaf, dürüst, samimi ve kaliteli bir yönetimle sandığı bugün ki konumundan çok daha iyi yerlere getirilmesidir. Eğer olmayacaksa kapatın sandığı, satın bütün mal varlığını, ödeyin devlete ve alacaklilara borçlarını kalanıda adil bir şekilde dağıtın üyelere bitsin bu çile.........

15
1
yanıtYanıtla
hko:

beni polsana üye olmam konusunda tainimi çıkarmakla tehdit ettiler adana kadrosunda bu yüzden çok polis tain görmüştür

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title