Haberler

Yeşil Sol Parti Meclisi Deprem Gündemiyle Olağanüstü Toplanmaya Çağırıyor

Güncelleme:

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclisin deprem gündemiyle olağanüstü toplanması çağrısında bulundu. Beştaş, İstanbul ve Kırklareli'nde yaşanan sel felaketinde zarar gören ev ve iş yerlerinin sorumlusunun hükümet olduğunu belirtti. Depremzedelerin hala zor şartlarda yaşadığını ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını savundu.

YEŞİL Sol Parti (YSP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Deprem gerçeğini hatırlama, olası İstanbul depremi ve mevcut deprem bölgesinin sorunlarını görüşmek üzere Meclisin acil toplanması gerekiyor" dedi.

YSP'li Beştaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerin üzerinden 7 ay geçtiğini hatırlatarak, depremzedelerin hala zor şartlarda yaşadığını, konteynerlerde kaldığını ve birçok temel ihtiyaçlarının giderilmediğini söyledi. Deprem gerçeğinin siyasete malzeme edilemeyeceğini, herkesin hayatını birebir ilgilendirdiğini vurgulayan Beştaş, "Meclis tatilde ama deprem tatile bakmıyor. Deprem gerçeğini hatırlama ve olası İstanbul depremi ve mevcut deprem bölgesinin sorunlarını görüşmek üzere Meclisin acil toplanması gerekiyor. Bu çağrımız sadece muhalefet partilerine değil, iktidar partisi milletvekillerinedir. Başvuru dilekçemiz hazır; maalesef sayımız yetmiyor. Mecliste bulunan tüm partilerin milletvekillerine deprem gündemiyle toplanma, olağanüstü çağrıya imza vermeleri için açık davette bulunuyoruz. Çağrımız bütün partilere" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Meral Danış Beştaş Yeşil Sol Parti Kırklareli İstanbul Hükümet Deprem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title