Haberler

Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu: Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var

Güncelleme:

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden parti Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu istifa gerekçesi olarak sunduğu "İnancımızla uyumlu olmayan adaylar gösterildi" sözlerine açıklık getirdi. Pamukçu, "Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var. Özellikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar FETÖ'cüdür. Bu FETÖ'cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur'dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden partinin Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partinin Milli Görüş çizgisiyle bir ilgisinin kalmadığını belirtti. İstifa gerekçesi olarak sunduğu "İnancımızla uyumlu olmayan adaylar gösterildi" sözlerine de açıklık getiren Pamukçu,"Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var. Özellikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar FETÖ'cüdür. Bu FETÖ'cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur'dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar" diye konuştu.

GÜNDEMDEKİ SORULARI YANITLADI

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden partinin Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, Yeni Şafak'ın sorularını yanıtladı.

"AK PARTİ'DEN AYRILANLARIN BİR KISMINI SİYASETLE KAZANABİLİRDİK"

Yeniden Refah'ın amacının AK Parti misyonunu tamamladığında tabana sahip çıkmak olduğunu belirten Pamukçu "Amacımız bu tabanın sempatisini kazanarak siyaset yapmaktı. Kızdırmadan, Saadet Partisi gibi yapmadan. Böyle bir ilkeyle kuruldu parti. Biraz daha erken kurabilseydik, AK Parti'den ayrılanların bir kısmını da bu siyasetle kazanabilirdik" dedi.

Yeniden Refah'tan istifa eden Suat Pamukçu: Genel Başkan'ın yanında FETÖ'cüler var

"AK PARTİ'DEN İSTİFA EDEN ADAMI ADAY GÖSTERİYORSUN"

"İstifa açıklamanızda gerekçe olarak Yeniden Refah'ın "Kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmasını" gösterdiniz ve oy hesabı yapıldığını söylediniz. Bir partinin oy hesabı yapması siyasetin doğası değil mi?" sorusuna yanıt veren Pamukçu "Yapacak tabii. Ama adayının sağlam olması lazım. AK Parti'den istifa eden adamı aday gösteriyorsun. Yanlış. Dün AK Parti olan bugün Yeniden Refahlı olmuyor" dedi.

"İNTİKAM ALMAK DUYGUSUYLA YANIP TUTUŞUYORLAR"

İstifa açıklamasında kullandığı "İnancımızla uyumlu olmayan adaylar" ifadesine de açıklık getiren Pamukçu "FETÖ! Varlar. Genel Başkan'ın yanında varlar. Özellikle şunu söyleyeyim; ısrarla ittifaka karşı olanlar kesin FETÖ'cüdür. Bu FETÖ'cülerin de şu anda tek hedefleri Reisicumhur'dur. İntikam almak duygusuyla yanıp tutuşuyorlar. İsimlerin hepsini biliyorum. Alıp getiriyorlar, referans oluyorlar" dedi.

"SEÇİM BİTER BİTMEZ TABANI KÜSTÜRECEK TAVIRLAR SERGİLENDİ"

Pamukçu "Seçimden sonra ne oldu, ne değişti ve siz istifa ettiniz?" sorusuna ise "Ben orada ilkemizi koydum. Bu tabana sahip çıkmamız lazım. Alınan oya. Hocamızın da siyaseti böyleydi. Seçim biter bitmez tabanı küstürecek tavırlar sergilenmeye başladı. Gelenler, sonradan katılmalar oldu. Yeniden Refah Partisi'nin Milli Görüş çizgisiyle alakası yok şu anda" cevabını verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Suat Pamukçu Milletvekili İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (25)

Sadi Kapisiz:

Belliki Yeniden Refah içine sızmış bir Akp ajanı

253
137
yanıtYanıtla
N K:

Daha üç gün önce Fatih Erbakan menzil tarikatının ayağına gitti.

yanıt68
yanıt10
Cuma Yerlikaya:

Herkes akp nin reklamını yapıyor ülke ise uçuruma sürükleniyor her zaman birileri bizi akp ile uyutuyor

161
78
yanıtYanıtla
Halil Kurdal:

Yazıklar olsun öyle adamın böyle bir bir oğlu olmuş

85
115
yanıtYanıtla
yusuf erdin:

cahiller özledik döndiyen kimdi cahiller yemez çamurlar sizin yüzünüze yapışır

yanıt40
yanıt22
Muhammed AY:

Dün AKP'li olan bugün refah li olmuyorsa sende yarın akparti sıralarına oturma cumlelerinden belli kim için istifa ettiğin ama bekledigini alamazsın

142
49
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Seçim'de anlaşamadılar camur atıp itibarsızlaştıracaklar tarih tekerrürden ibarettir Babasına camur atanlarla düşüp kalkarsan aynı camuru tyersin

yanıt114
yanıt38
haksız mıyım:

tutankamon sen dinsiz birisin çıkıp da rahmetli erbakanı mı savunuyorsun? adama bir ömrü zehreden senin efendilerindi. erbakanı konuşurken utanmalısın bence.

yanıt49
yanıt28
Firat Tas:

Haksızmıyım denen şahıs yine haksızsın hep haksızsın işin gücün boş yapmak

yanıt29
yanıt15
Tutankamon Hoca:

Erbakan reisin icin konuştukları sosyal medyada dahası Erbakanın ağır sanayi ile ilgili ülkeye cok hizletmeri bulunmuştur .ben dinli dinsiz diye bakmam kimseye doğrumu yyanlışmı diye bakarım biat kültürü sende var bana laf atmadan önce kendini bileceksin

yanıt30
yanıt20
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title