Haberler

AK Parti'nin kalesinde YRP'ye 6 ilçe kazandıran il başkanı istifa etti

Güncelleme:

Yerel seçim sonuçlarına göre 6 ilçeyi kazanan Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Temel Peker görevinden istifa ettiğini duyurdu. Peker, istifa gerekçesi olarak yüzde 35 oy oranı hedefine ulaşamamalarını gösterdi.

Yerel seçimlerde Konya'daki 6 ilçede birinci olan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Temel Peker, hedefledikleri oy oranına ulaşamadıklarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti.

"SORUMLULUĞU ÜZERİME ALIYORUM"

Konya'da Altınekin, Çumra, Emirgazi, Doğanhisar, Sarayönü ve Yalıhüyük ilçelerini kazanmalarına karşın Peker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Hiçbir bahaneye sığınmadan sorumluluğu üzerime alıyorum." ifadelerine yer verdi. Peker'in istifa duyurusu şöyle:

''Malimunuz üzerine 01.08.2023 tarihinde Yeniden Refah Partimizin Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Bey'in tensipleriyle Konya İl Başkanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım. Göreve geldiğimizde Konya'daki üye sayımız 5055'idi. Seri bir şekilde teşkilatlanarak hareket mekanizmaları sağlam, donanımlı ve liyakatli II Yönetim kurulu üye atamalarını ivedilikle yaptık.

Atamış olduğumuz ilçe başkanlarımız ve teşkilatlarımızın azimli ve gayretli çalışmaları neticesinde Konya'daki üye sayımızı yüzde 600'ün üzerinde bir oranla artırarak 32 bine çıkardık. 2023 Genel Seçimlerinde Yeniden Refah Partimiz Konya'da yüzde 5 oy almıştı. 31 Mart 2024 Mahalli idareler seçiminde bir önceki genel seçime oranla yüzde 23,50 oy oranı ile yüzde 350'linin üzerinde bir artışla yukarı yönlü bir ivme sağladık. Bu oy oranıyla da 6 ilçemizin belediye başkanlığını kazanmayı başardık.

"YÜZDE 35'LİK OY HEDEFİNE ULAŞAMADIK"

İcra kurulumuz olarak hedeflemiş olduğumuz yüzde 35'lik oy hedefine maalesef ulaşamadık. Konya İl Başkanlığı ve teşkilatı olarak bu başarısızlığı öncelikle şahsıma indirgeyerek hiçbir bahaneye sığınmadan sorumluluğu üzerime alıyorum. İcra kurulumuzla almış olduğumuz ortak karar neticesinde birlikte istifamızı kamuoyuna sunuyoruz'.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yeniden Refah Partisi AK Parti Konya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500

Yorumlar (28)

ŞÜKRÜ GÜZEN:

size bir oy bile çok.

156
535
yanıtYanıtla
Zübükzade:

Ne oldu tekerinize taş mı koydu niye zorunuza gitti

yanıt307
yanıt67
Nuri Aga:

Niya la

yanıt7
yanıt3
Kutadgu Bilig:

şükrü öte de ağla

yanıt14
yanıt4
Gokay Ergul:

Şerefli siyasetçi olmak kolay değil sözünün eri olmak kolay değil tebrik ediyorum

647
35
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

show

164
325
yanıtYanıtla
Fatma Olğun:

CHP seçimi kazanınca soluğu alkol masasında aldı,halbuki fatih erbakan onların ekmeğine yağ sürdü niye masada eksik kalmış anlamadım bukadar hırs yanlışa sürükler.. Fatih erbakan opa serbes diyorlar seninde wlin kana bulandı

100
371
yanıtYanıtla
uLuBeY null:

Yeniden Refah Cumhur İttifakında Olsaydı sonuçlardan görünüyor ki değişen birşey olmayacak ve seçimin kaybedeni olacaktı. Ama Yeniden Refah Kendi yolunda giderek seçimin kazanan 2 partisinden biri oldu.

yanıt213
yanıt25
Sercan Sezgin:

senin yaptığın iftira alkol içmekten daha günah gözünlemi gördün chp içki masasına gitti hemen diye insanda Allah korkusu olur ne kadar rahat iftira atiyonuz hemen

yanıt24
yanıt4
Nuri Aga:

Nerden bilyon. Ben muhafazakar partididen başkan olup da sarhoş gezenleri, ben giydiğim bir çorabı bir daha giymem diyeni de tanıyorum

yanıt20
yanıt1
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title