Haberler

İzmir'de yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer, CHP'yi topa tuttu

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yeniden aday gösterilmemesinin ardından zehir zemberek bir açıklama yaptı. CHP Genel Merkezi'ni suçlayan Soyer, "Yeniden aday gösterilmeyeceğimi MYK toplantısından 5 dakika önce öğrenmemi, en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Daha da vahimi, aday belirleme sürecinde eksikler ve hata olduğunu düşünüyorum." dedi.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise bir açıklama yaparak, aday gösterilmediğini MYK'dan 5 dakika önce öğrendiğini söyleyip isyan etti.

"EN HAFİF DEYİMLE SİYASİ NEZAKETSİZLİK"

Soyer'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Sevgili İzmirliler, önce Seferihisar'da sonra da İzmir'de canla başla çalıştım, bu süre içinde Türkiye'ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattım. Cumhuriyet Halk Partililerin gurur duyacakları, saygıyla anılacak, temiz ve başarılı işler yapmaya gayret ettim. Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat.

35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum.

"GENEL MERKEZİN ÇALIŞMALARI ADİL DEĞİLDİR"

Öncelikle Genel Merkez tarafından kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalar, yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır. Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emare bulunmamaktadır. Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir.

Yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer, CHP'yi topa tuttu

"AÇIKLAMANIN GECİKMESİ İZMİR HALKINA DA SAYGISIZLIK OLDU"

Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır. Bütün bu eleştirilerden bağımsız olarak, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı kutluyor, üstün başarılar diliyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm büyükşehirler arasında bütçesinden en çok yatırıma pay ayıran belediye olmasının gururunu taşıyorum. Bunu yapmamızı mümkün kılan uluslararası ilişkilerimizden kısaca bahsetmek istiyorum.

Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemimde başlattığım uluslararası ilişkiler öncelikle sakin şehir uygulamalarının Türkiye'ye yayılmasına yol açmış ve nihayet üç ay önce Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Başkanlığı'na getirilmem noktasına taşınmıştı. 46 ülkeden 130 bin yerel yönetimin üye olduğu bu meclis başkanlığı koltuğu, Türkiye'nin ve partimizin Avrupa Konseyi nezdindeki en yüksek makamı olup, iki ay sonra belediye başkanlığı görevimin sona ermesi nedeniyle bu koltuk da kaybedilecektir.

Yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer, CHP'yi topa tuttuTunç Soyer

"İZMİR'İ İLERİYE TAŞIMAK İÇİN SON NEFESİME KADAR ÇALIŞACAĞIM"

Son genel seçimler ertesinde 21 Haziran'da "Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu" metninde ifade ettiğim gibi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşayacağı değişimin mutlaka sosyal demokrat ve sol değerler üzerinden yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Otoriter ve popülist siyasal iklimin değişmesi; bu değerlerin üzerinde oluşacak ittifakların yaygınlaşması ve toplumsal muhalefetin bu köklerden beslenerek büyütülmesi ile mümkün olacaktır. Memleketimizin rotasının aydınlık bir geleceğe çevrilmesi için bu kaçınılmazdır.

İnsanlığın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizler, iklim krizi, savaşlar ve yoksulluk gibi global krizlerin tamamının panzehirinin çağdaş ve demokratik ilkelerde yattığını biliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi kurumsal değerlerine ve ilkelerine sonuna kadar bağlı kalacağım ve sadece aday belirleme süreçlerinde değil, parti politikalarının oluşmasında da demokrasinin daha çok vücut bulması için mücadelem sürecektir. Hizmet etmekten onur duyduğum hiçbir İzmirlinin yılgınlığa kapılmasına, üzülmesine gerek yoktur. Demokrasinin kalesi olan ve Türkiye'deki en güzel uygulamalarını ortaya koyan İzmir'de bu şanlı mirası ileriye taşımak için son nefesime kadar çalışmaya devam edeceğim. Mutlaka başaracağız."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Tunç Soyer İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (61)

Hüseyin Terlemez:

ya bi git ne yaptın izmire?

573
54
yanıtYanıtla
Mustafa TekkaleMMM:

Daha yeni metro açılışı yaptı adam sadece belediye bütçesi ile

yanıt90
yanıt392
Onur Yener:

Devlet düşmanlarının elini öpmekten millete hizmet etmeye fırsat bulamıyorlar...

yanıt406
yanıt62
HAKAN AKAN:

O metro şu an bütün Ata sanayiye zulüm bizzat orada çalışan biri olarak söylüyorum ve emin ol hiç kimse o metronun oraya neden yapıldığını anlamadı ata sanayinin içinden ana yola çıkan 1.5 km lik yolu geçmek için 8 tane lamba ile boğuşmak zorunda kalıyoruz tam bir boş iş önce yapılması çözülmesi gereken sorunlar varken emin ol derdimize dert kattı trafikte

yanıt264
yanıt26
bekir yapici:

kardes gercekten izmirli olduguna eminmisin?

yanıt38
yanıt106
muhammet demirkapı:

Siyasi akıl müzdaripliği yaşayan bir şehrin eski başkanı şoka girmiş. İzmire su basmasının ertesi günü Polonya'ya gittiğini dün gibi hatırlarım.

311
27
yanıtYanıtla
ender türk :

izmir halkı ne senden ne yeni adaydan nede mevcut diğer parti adaylarından memnun değil.

284
30
yanıtYanıtla
Mahmut Çorak:

Nacizane merak ettiğim için soruyorum. Ümit Özlale'yi araştırdınız mı hiç. Neden soruyorum bunu; bende sizinle aynı fikirde kararsız kaldığım için araştırırken özgeçmişini farkettim ve araştırdım. İsterseniz sizde bi bakın belki seçim konusunda bir fikir oluşturur sizde de. İyi akşamlar.

yanıt9
yanıt1
Erkan Can :

bana sorsan türk halkı da 25 yıldır reisten memnun değil gibi duruyor ama memnun bir yuzde 51 var işte

yanıt13
yanıt4
Mehmet Vatandaş:

Bir koltuk sevdalısı daha:)

212
18
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title