Haberler

Yeni Demokratikleşme Paketi Komisyonda

Dinlemelere ilişkin maddede yapılan değişiklik ile iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması talebinde bulunulurken hakkında bu madde uyarınca tedbir kararı verilecek hattın veya iletişim aracının sahibini ve biliniyorsa kullanıcısını gösterir belge veya rapor eklenmesi zorunluluğu getirildi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve soruşturma usulünde değişiklik içeren kanun teklifinin dinlemelere ilişkin maddesinde yapılan değişiklik ile iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması talebinde bulunulurken hakkında bu madde uyarınca tedbir kararı verilecek hattın veya iletişim aracının sahibini ve biliniyorsa kullanıcısını gösterir belge veya rapor eklenmesi zorunluluğu getirildi.

TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda "yeni demokratikleşme paketi" olarak bilinen Terörle Mücadele Kanununun 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifinin görüşmelerine devam ediliyor.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in verdiği ve kabul edilen önerge ile teklifin dinlemelerle ilgili 12. maddesinde değişiklik yapıldı.

Buna göre maddeye eklenen fıkra "Talepte bulunulurken hakkında tedbir kararı verilecek hattın veya iletişim aracının sahibini ve biliniyorsa kullanıcısını gösterir belge ve rapor eklenir" şeklinde düzenlendi. Yapılan değişikli ile suçla ilgili olmayan kişilerin dinlenmesini engellemek amacıyla, iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması talebinde bulunulurken hakkında bu madde uyarınca tedbir kararı verilecek hattın veya iletişim aracının sahibini ve biliniyorsa kullanıcısını gösterir belge veya rapor eklenmesi zorunluluğu getirildi.

Teklifin 12. maddesi önerge doğrultusunda değiştirilerek, kabul edildi.

Öte yandan teklifin 11. maddesinin görüşmeleri sırasında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz komisyon salonunuda önce kendisi hakkında TBMM'ye gelen fezlekeyi gösterdi. Özgündüz, ardından istifa eden bakanlara ait fezlekenin üst yazısı olduğunu söylediği bir metni okudu ve bakanlara ait fezlekelerin TBMM'ye neden hala gelmediğini sordu.

Bu sırada CHP'li üyelerle AK Partili üyeler arasında fezlekelerin TBMM'ye gönderilmemesi konusunda tartışma yaşandı.

Komisyon verilen yemek arasının ardından teklifin maddelerini görüşmeye devam edecek. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ali Özgündüz Recep Özel Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title