Haberler

Yavuz Ağıralioğlu, Büyük Birlik Partisi'nin başına mı oynuyor?

Güncelleme:

TBMM düzenlediği basın toplantısında hem Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili hem de HDP'ye yönelik sert açıklamalarda bulunan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun Büyük Birlik Partisi'ne genel başkan olmak istediği öne sürüldü. Hatırlanacağı üzere Ağıralioğlu, 2011 yılında Destici ile genel başkanlık için yarışmış ve ağır bir yenilgi almıştı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Genel İdare Kurulu üyesi Yavuz Ağıralioğlu'nun TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına ve Altılı Masa'da adayı belirleme yöntemine karşı olduğunu söyledi.

HDP'YE SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ

"Cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına gelmesine sebep olacak şekilde yönetti" ifadeleriyle HDP'ye yüklenen Ağıralioğlu, "Türk devletinin her aleyhine tertibin içerisinde parmak izleriyle göründüğünüz insanlarsınız, siz problemli insanlarsınız. Devlete katil derken gösterdiğiniz cüretkarlığı, bir kere PKK'ya katil derken gösteremediniz. Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde devletin makamlarının örselenmesine razı değilim. Kemal Bey'in adaylığını dayatmasına, mutabakatın ihlal edilmesine itiraz ediyorum" dedi.

"BBP'YE GENEL BAŞKAN OLMA AMACI VAR"

Ağıralioğlu'nun sözlerinin yankıları sürerken Habertürk yazarı Sevilay Yılman sürpriz bir iddia ortaya attı. TV100 yayınında "Yavuz Ağıralioğlu'nun çevresinden duyduğum, BBP'ye Genel Başkan olma amacı var" iddiasında bulunan Yılman şunları söyledi: "Aslında sürpriz bir açıklama değil, beklenen bir açıklamaydı 'Vakti gelince konuşacağım' diyordu. Yaptığı şey kendi siyasi kariyeri açısından olumlu, güzel bir ayak izi bıraktı. Partisinin bulunduğu ittifaka çok ağır ithamlar var. Yavuz Ağıralioğlu'nun hitap ettiği ülkücü, milliyetçi bir kitle var. Hitap ettiği kitleye 'Ben buradayım merak etmeyin bu seçimden sonra bir şeyin başındayım' diyor, Ağıralioğlu'nun çevresinden duyduğum, Büyük Birlik Partisi'ne Genel Başkan olma amacı var. Yani kendine yatırım yaptı."

2011 YILINDA AĞIR BİR YENİLGİ ALMIŞTI

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009 yılındaki esrarengiz helikopter kazasında yaşamını yitirmesi sonrası BBP'de sular hiç durulmadı. Önce Yaşar Topçu sonra da Mustafa Destici genel başkan oldu. Yavuz Ağıralioğlu, 2011 yılındaki BBP kongresinde Mustafa Destici'ye karşı genel başkanlığa aday oldu. Ancak Destici geçerli sayılan 639 oydan 628'ini alarak genel başkan seçildi. Ağır bir yenilgi alan Ağıralioğlu ise sonraki süreçte BBP'den kopmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Büyük Birlik Partisi Yavuz Ağıralioğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500

Yorumlar (18)

serhate agre:

Bunların çapı ne HDP ile uğraşıyor lar HDP demek 40 milyon Kürt demek baskılar engeller olmasa ana muhalefet partisi olur herkes aklını başına alsın hiç zaman hiç bir şey HDP nin imzası olmasan yürümez başarılı olmaz

66
203
yanıtYanıtla
Fatih :

o nasıl bir matematik la. iyi parti hdp den fazla oy alıyor, onu napacaz?

yanıt69
yanıt23
Yücel AtaBir:

İyi parti ile mhp 2018 de 10 milyon oy aldı 60 milyon ülkücü var diyelim hdp 5 milyon 800 bin aldı urfanın yüzde 65 i arap zaza türkmen bingöl yüzde 60 zaza mardin yüzde 30 arap ıgdırın yarısı azeri türk ü van yüzde 30 civarı türk

yanıt6
yanıt6
Halil yılmaz:

Hangi sözü yanlış? Devletin şerefli kurumları bölücülerin pazarlığı haline getiriliyor diyor yalan mı? Devlete katil diyenler PKK ya katil demiyor yalan mı? CHDPKK üçüde aynı. Her evden bir oy HDP ye diyerek HDP yi meclise sokan CHP’liler değilmiydi?

130
67
yanıtYanıtla
Canberk Aydın:

ak parti hdp ile ne zaman görüşse mecliste grubu olan bir parti olarak aksedilip normalleştiriliyor da CHP neden görüştüğünde pkk uzantısı oluyor bu hdp? pkk ya kurşun sıkıyorsun da hdp namluyu parmağıyla mı kapatıyor git bitir pkk yı hdp üzerinden neden bu kadar siyaset yapıyosun?

yanıt51
yanıt44
Tarık Ziya:

Canberk efendi CHP görüştüğünde ne vaad ediyor bilmiyor musun itirazımız ona

yanıt18
yanıt12
haksız mıyım:

bu tipleri harbiden anlamıyorum. kardeşim seni iyi partiye bağlıyorlar mı, başına silah mı dayıyorlar kalıcan diye. istifa et git o zaman. hangi partide olursa olsun ve kim olursa olsun hem vekil ol hem kaymağını ye hem ağla . çok çirkin bişey bence.

85
45
yanıtYanıtla
Mehmet Kısaoğlu:

haksızsın bşr partiye üye olmak körü körüne her şeye tamam demek biat etmek değildir. o aman harhangi bir deveyi partiye üye yap yemeğini yesin suyunu içsin hiç ses çıkarmasın. senin dediğinin deveden ne farkı kalır.

yanıt38
yanıt13
serdar cem:

Bu sahis oldukca itici. Milliyetciler Siman ogan varken bir diger erkek milliyetci adaya oy vermez..soyledigi sozler cok dogru ama sempatik degil ve hatipligi cok zayif..

36
72
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

madem beğenmiyorsun yanına partinimi alıcaksın yoksa yalnızmı gideceksin çek git oyunda suyunda lazım değil kimse sizi zorlamıyor bozuk plak gibi cızırtı yapmanın alemi yok bunlar partice ittifakın içine girmiş başını ağrıtacak truva atı bir cacık olmaz bunlardan

62
46
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title