Haberler

Yüksek yargıda seçim maratonu başladı: Yargıtay Başkanlığı için 5 aday yarışıyor

Güncelleme:

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi bugün sona eriyor. Başkanlık için, mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal, Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak yarışacak.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle başkanlık seçimi bugün gerçekleştirilecek. Yarışta mevcut başkan Akarca dahil 5 aday yer alıyor.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresi doluyor, başkanlık seçimi bugün yapılacakYargıtay Başkanı Mehmet Akarca

348 YARGITAY ÜYESİ SANDIK BAŞINA GİDECEK

24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi bugün itibariyle doluyor. Bu kapsamda, Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak başkanını belirlemek için Yargıtayın 348 üyesi, bugün sandığa gidiyor. Akarca dahil Yargıtay üyelerinin her biri başkan adayı olabilecek. Adayların, seçilmek için 175 üyenin oyunu alması gerekecek.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresi doluyor, başkanlık seçimi bugün yapılacak

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAZSA SEÇİMLERE DEVAM EDİLECEK

Hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde seçimlere devam edilecek. Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamaması halinde yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla seçimler tekrarlanacak. Bu seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekecek.

BAŞKANLIK SEÇİMİNDE 5 ADAY YARIŞACAK

Başkanlık için, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal, Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak yarışacak. Oylama ise saat 08.00'de başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muhsin Şentürk Mehmet Akarca Ayhan Tuncal Ceza Dairesi Yargıtay Yargı Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

sade vatandaş:

ancak efendilerinin çıkarlarına değil halkına milletine devletine hizmet eden kanun adamlarının olduğu bir ülkede toplum düzeni sağlanır yalnız o toplumlarda mutluluk huzur refah adalet olur

25
3
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

aym nin bireysel başvurulara bakması, kağıt üzerinde danıştay ve yargıtayı işlevsiz hale getirmiştir. en yüksek idari mahkeme danıştay, en yüksek adli mahkeme de yargıtaydı ve öyle kalmalıdır. aym de adı üzerinde anyasal konulara, çıkarılan kanunlara bakmalı. yargıyı aym de tekelleştirmek adaletin tekelleşmesi olmuştur.

7
9
yanıtYanıtla
muhammet demirkapı:

Can atalay gibi bireysel başvurulara bakılmamalı aynen

yanıt9
yanıt8
sade vatandaş:

aym ülkenin kofrasıdır nasıl daire içindeki ve bina girişindeki sigortalar herhangi bir tehlike anında atmadığında kofra devreye girip atıyorsa aym de adaletteki danıştay ve yargıtaydan sonraki en son emniyet sistemidir

yanıt2
yanıt2
haksız mıyım:

aym dekiler tanrı değildir. onların da yanlış karar verme ihtimali var. can atalay kararı gibi. o zaman aym de atan sigortalar için de başka ve aym nin üzerinde bir yüksek mahkeme mi kuralım?

yanıt1
yanıt4
sade vatandaş:

haksızmıyım umarım senin evdeki tesisat senin kafadaki gibi döşenmemiştir yoksa kontak yapıp yangın çıkabilir o yüzden tesisatı kontrol ettirsen iyi olur

yanıt0
yanıt0
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Yeni gelecek kişide boyun eğecek sözünden çıkmayacak dediklerini yapacak Köleler aranıyor.

5
3
yanıtYanıtla
mehmet ozan:

Eee şimdi adalet dagitanlar seçimlerde her türlü hileye göz Yunanlar kendi aralarında hile yaptığında kim onların adaletini sağlayacak....

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title