Haberler

Yalova Belediyesi Usulsüz Ödemeler İçin Tebligat Gönderiyor

Güncelleme:

Yalova Belediyesi, 'zimmete para geçirilmesi' iddiasıyla açılan davada usulsüz ödeme yapılanlardan parayı tahsil edebilmek için tebligatlar gönderiyor. Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, usulsüz ödeme yapılanlara tebligat göndererek parayı tahsil ettiklerini ve geri kalan miktar için yasal işlemlere devam ettiklerini belirtti.

Yalova Belediyesi'ndeki yolsuzluk davasında konu olan 23 milyon lira ve bunun yasal faizleri için düğmeye basan Başkan Mustafa Tutuk, usulsüz ödeme yapılan şahıslara tebligat göndererek belediyenin paralarını tek tek geri topluyor. Şu ana kadar 6 milyon lira civarında ödemenin alındığını söyleyen Tutuk, "Vatandaşımızın her kuruşunu yasal haklarıyla tahsil edeceğiz" dedi.

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen aralarında eski Yalova Belediye Başkanları Vefa Salman ve Yakup Koçal'ın da bulunduğu 39 sanıklı yolsuzluk davasına konu olan usulsüz ödemeler için Yalova Belediyesi, sanıklara tebligatlar gönderiyor. Yaşanan hukuksal süreçte önce CHP'li Salman'ın görevden uzaklaştırılması üzerine "Başkan Vekilli" olarak mecliste seçilerek göreve başlayan ve Salman'ın istifasıyla asaleten görevini sürdüren Mustafa Tutuk, tebligatlar sonucu 6 milyon liralık ödemeyi belediye kasasına geri koyduklarını söyledi. Geriye kalan 17 milyonla ilgili avukatların yasal işlemlere devam ettiğini dile getiren Tutuk, "Kuruşu kuruşuna geri alacağız. Üstelik yasal haklarımızla birlikte Yalova'nın hakkı olan parasını kasamıza iade ettireceğiz. Yolsuzluk soruşturma çerçevesinde 39 kişinin yargılandığı davanın Yalova Belediyesi olarak sonuna kadar takipçisiyiz. Vatandaşımızın her kuruşunu yasal haklarıyla tahsil edeceğiz" dedi.

Vefa Salman'ın görevden uzaklaştırılmasından sonra 6 Mart 2020'de görevi devraldığında belediye hesaplarında 281 icra ve haciz olduğun söyledi. Tutuk, o dönemde belediyenin bin 250 kişiye belediyenin borcu olduğunu belirterek, "Şuan Yalova Beledimizin borcu yok, icrası yok. Yatırım yapabilen, kendi ekonomik durumuyla, öz kaynaklarıyla yatırımını yapabilen bir belediye haline geldik. Göreve geldiğimizde alacaklıların avukatları oturuyordu. Şuan bütün halkımız gönül rahatlığıyla paralarını veznelerimizden yatırabiliyor. Bankalar hiçbir şekilde hacizlerden dolayı ödeme alamıyor, veznelerimizde alacaklıların avukatları oturuyordu. Şuan belediyemizde böyle bir tablo söz konusu değildir" ifadesini kullandı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yalova Belediyesi Mustafa Tutuk Yalova Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title