Haberler

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'ten AK Parti ve MHP'ye uyarı: HÜDA PAR ile işbirliği cinayet ve gaflettir, çok büyük oy kayıpları olacak

Güncelleme:

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan HÜDAPAR'la ilgili AK Parti ve MHP'ye uyarıda bulundu. Perinçek, "HÜDA PAR ile iş birliği bir cinayet ve gaflettir. HÜDA PAR'ın programına baktığımız zaman, Anayasa'dan Türk milletinin çıkarılmasını istiyor. Umarım AK Parti ve MHP bu gafletten vazgeçer. MHP böyle bir şeye nasıl evet diyor çok şaşırtıcı. Bu işbirliği nedeniyle çok büyük oy kayıpları olacak" dedi.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı. Bu gelişmenin ardında HÜDA PAR'ın parti programındaki görüşler gündem oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TV100'de katıldığı canlı yayında HÜDA PAR'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını değerlendirdi.

"HÜDA PAR İLE İŞBİRLİĞİ CİNAYET VE GAFLETTİR"

"HÜDA PAR ile iş birliği cinayettir" diyen Doğu Perinçek, şunları söyledi: "Aynı HDP ile iş birliği gibi bir cinayet ve gaflettir. Türk milleti, devleti ve özgürlüklerine karşı tam anlamıyla bir cinayettir. HÜDA PAR'ın programına baktığımız zaman, Anayasa'dan Türk milletinin çıkarılmasını istiyor. Aynı HDP ve PKK gibi Şeyh Sait ve Seyit Rıza'nın takipçisi. HDP ve PKK programından farkı yok.

"UMARIM AK PARTİ VE MHP BU GAFLETTEN VAZGEÇER"

Meclisimizde bir bu eksikti. 'Ne güzel PKK var Meclis'te; bir de HÜDA PAR olsun bu bölücülük eksik kaldı o bölücülüğü de koyalım.' Bu TBMM olamaz. Bölücü terörü kutsayanların Meclis'e girmesi-getirilmesi vahim. Türk milletinin geleceğine karşı son derece vahim bir uygulamadır. Umarım AK Parti ve MHP bu gafletten vazgeçer.

"MHP NASIL 'EVET' DİYOR ÇOK ŞAŞIRTICI"

MHP böyle bir şeye nasıl evet diyor çok şaşırtıcı. PKK'ya evet demek ve HÜDA PAR'a evet demek arasında bir fark yok. Kendi kavgaları bölücülerini örtbas etmeye yaramaz. Bunlar bölücü örgütlerdir. Domuz bağlarıyla vatandaşlarımızı öldüren, Kürt vatandaşlarımıza en ağır işkenceler eden; millet derseniz millet düşmanı, vatan deseniz vatan düşmanı, devlet düşmanı.

"ÇOK BÜYÜK OY KAYIPLARI OLACAK"

Benim bugün bu kadar sert ve köşeli konuşmamın nedeni Sayın Cumhurbaşkanımızın ve MHP'nin bu yanlıştan dönmelerini, vazgeçmelerini sağlamak. Bu Türkiye için son derece tehlikeli bir süreç. HÜDA PAR ile iş birliği nedeniyle AK Parti'ye de MHP'ye de oy gelmeyecek, çok büyük oy kayıpları olacak. Vatan Partisi ile AK Parti ve MHP birlikte Türkiye'yi yönetirse HÜDA PAR Meclis'te olmaz. HÜDA PAR Meclis'te olursa Vatan Partisi AK Parti ve MHP ile birlikte Türkiye'yi zaten yönetmez. "

HÜDA PAR'ın parti programındaki görüşlerden bazıları şöyle:

  • Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon tartışılabilmelidir.
  • Şeyh Said'in yakınlarından özür dilenmelidir
  • 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı silinmelidir.
  • Kürtçe, Türkçe ile birlikte ikinci resmi dil kabul edilmelidir.
  • Medreseler iyileştirilmeli, asli fonksiyonlarına kavuşturulmalı ve resmi statü tanınmalıdır.
  • İsimleri değiştirilen yerleşim yerlerine eski adları geri verilmelidir.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Doğu Perinçek AK Parti HÜDAPAR MHP Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

Ic Minnak:

Sokak röportajlarında "CHP" şöyle demiş diyip sonrasında pardon "AKP" demiş diyince midesizlerin nasıl kıvırdığını izleyin. Hüdapar'ı mı sindiremeyecekler? İlk yutkunmanın acısıdır konuşmuş. Sindirirsin, sen de sindirirsin.

176
19
yanıtYanıtla
Uttuk Sengen:

Zamanında Öcalan ı Kuzey Irak da sözde eğitim kamplarında ziyaret eden şahısmı şimdi HDP ye laf ediyor, ironik bile diyemiyorum...

128
15
yanıtYanıtla
Zamla BOĞUŞANTÜRK:

Akp hep aynıydı. Genel başkanları kimse bizim karşımıza Türklükle gelmesin diye boşuna mı söylüyordu!..

121
19
yanıtYanıtla
zübükzade:

apoya cicek veren adam değilmi bu

78
11
yanıtYanıtla
Ulusalbakış:

1. Çiçeği apo verdi. 2. Doğu Bey o zaman genel başkan değildi söyleşi için birçok ünlü gazetecinin( mesela Mehmet Ali Birand'da vardır)gittiği gibi gitti. 3.Apoya abdye uymayın, Türkiye'ye silah sıkmayın silah bırakın dedi bunu apo sorgusunda kendi söylüyor.

yanıt0
yanıt1
R I:

PKK çetebaşına "Kürdistan Dağlarına Selam' diyen, sık sık teröristbaşını ziyaret eden ve elebaşından karanfil alarak terfi eden, Doğu Türkistan'da ki kardeşlerimizin katledilmesini doğru bulan MAOCU Doğu denen kapkaranlık derin herif tek başına büyük bir musibettir.

62
15
yanıtYanıtla
Ulusalbakış:

Doğu Türkistanda da soydaşlarımıza Türk oldukları için birşey yapılmıyor, orda Türkistan İslam Partisi denen ışidçı kafada terör örgütüyle mücadele ediyor Çin tıpkı bizim Kürt vatandaşlara birşey yapmayıp pkk ile mücadelemiz gibi.

yanıt0
yanıt0
Cum Ün:

İlk kez doğru bişey söyledi

63
14
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Tankla tüfekle topla işgal edilemeyen Ülkemiz Türkiye, Düşmanlarımız tarafından 14 Mayıs 2023 seçimlerinde sandık maharetiyle işgale hazırlanıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyelim, başımızdan eksik etmeyelim. böyle bir lidere çok ihtiyacımız var.

19
48
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Etkisiz yetkisiz lüzumsuz eleman seni

48
17
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title