Haberler

Van'da başkanlığın AK Parti'ye geçmesine CHP lideri Özel'den sert tepki

Güncelleme:

Van İl Seçim Kurulu, seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmederek mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki AK Partili aday Abdullah Arvas'a verilmesini kararlaştırdı. Büyük yankı uyandıran bu karara CHP lideri Özgür Özel'den tepki geldi. Özel, "İkinci olana mazbatayı verme rezaleti, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır" dedi.

Dem Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığını ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi. Büyük yankı uyandıran bu karara CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den sert bir tepki geldi.

"SÖYLEDİĞİ BÜTÜN SÖZLER HÜKÜMSÜZ HALE GELİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim gecesi yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Özel, "Seçim sonuçları hakkında yaptığı balkon konuşmasında, gerçi birinci parti olan partimizi kutlamadı ama, seçim sonuçlarına saygılı davranacağını ifade eden bir konuşma yapmıştı. Ben bu konuşmayı önemsedim. Orada öyle konuşup da sonra rakibinin üç katı kadar oy alan bir büyükşehir belediye başkanı varken ona tuzak kurup ikinci olana mazbatayı vermeye rezaletine kalkışırlarsa söylediği bütün sözler hükümsüz hale gelmiş olur" dedi.

"CUMA AKŞAMI BUNU İPTAL ETTİRMEK..."

Açıklamasının devamında DEM Parti adayının zamanında başvurduğunu ifade eden Özel, "Temyiz kağıdını almış, memnu hakların iadesi hallolmuş, aylarca kampanya yapmış. Cuma akşamı saat 16.55'te, Diyarbakır'dan gidip bir başvuruyla bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Politika

Abdullah Zeydan DEM Parti AK Parti Van Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (40)

mstfa Uygr:

Tüm chpliler Van'a gidip DEM belediyesini geri almalı.

269
310
yanıtYanıtla
Cahit Kavak:

ancak başını alir

yanıt329
yanıt160
nnnnn:

yüreği olan gitsin bakalım

yanıt212
yanıt115
SFs Karaca:

bu yorumu yapan akp li şunun tipe bak sizde balıklama atlıyorsunuz chp liler niye gidip alıyor gitsin demliler alsın mustafa trolsün anladık ama cidden bu arada adama pusu atmışlar beleşe beledyeye konmak nedir seçim yenilenmeli van halkının demokratik hakkını gasp etmektir aynı tiyotralar gene dönüyor

yanıt87
yanıt35
Muhammet Gul:

PKK sizi tükürüğü ile boğar bu zat değil miydi Ne çabuk unuttuk yerinde ve doğru bir karar olmuş

412
125
yanıtYanıtla
Kerem Boaç:

Abdullah zeydanin yaptigi konusmalari hatirlayim cok isabetli bir karar bravo

342
121
yanıtYanıtla
Sm57:

Tamam lafı söyleyen bu adamdı bu lafı bilerek buna oy vermekte muamma ama adama derler ki bu yeni bişey değil neden önceden adaylığı engellenmedi adalet bir gün herkese lazım olur

yanıt154
yanıt42
onder zengin:

Ysk neden aday adaylığını kabul etmiş?

yanıt147
yanıt15
Yılmaz Yıldız:

Zorbalık ta on numara devamı gelecek

113
137
yanıtYanıtla
nnnnn:

zorbalıkla hiç bir ilgisi yok. sen pkk nın tükrüğünde boğulmak istiyorsan boğul. biz istemiyoruz.

yanıt176
yanıt78
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title