Haberler

İstanbul Adliyesi karıştı! Van'daki mazbata kararını protesto eden avukatlara polis müdahale etti

Güncelleme:

Van'da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınarak mazbatanın AK Partili adaya verilmesi kararına tepki için İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen avukatlara polis ekipleri müdahale etti. Kağıthane Kaymakamlığı kararını gerekçe göstererek adliye girişinde açıklama yapılmasına engel olan ekiplerle avukatlar arasında arbede yaşanırken, olaylar nedeniyle 14 avukat gözaltına alındı.

Van'da DEM Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan hakkındaki memnu hakların iadesi kararının kaldırılarak, mazbatanın AK Partili aday Abdulahat Arvas'a verilmesine karşı İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen avukatlar Kağıthane Kaymakamlığı kararı gerekçe gösterilerek engellendi. Açıklamayı adliye girişinde yapmak isteyen avukatlara polis müdahale edince arbede, gerginlik yaşandı.

İstanbul Adliyesi karıştı! Van'daki mazbata kararını protesto eden avukatlara polis müdahale etti

BASIN AÇIKLAMASINA KATILIM ÇAĞRISI

Bir grup avukat saat 13:00'ta İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapılacağını yapılacağını şu metni sosyal medyada paylaşarak duyurdu: "31 Mart 2024 tarihli yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediyesi dahil Van'daki toplam 14 belediyenin tümünü DEM Parti adayları kazanmıştır. Ancak bugün halkın iradesine darbe vurularak Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı olan Abdullah Zeydan'a verilmesi gereken mazbata, seçimde büyük bir yenilgiyle ikinci olan AKP adayına verilmiş, yargı kurumları da bizahiti bu hukuksuzluğun içinde yer almıştır. Van halkının iradesini hiçe sayan bu hukuksuzluk girişimine karşı; demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü hukuk kurumları olarak bu hukuksuzluğa itirazlarımızı dile getirmek ve siyasal iktidarı ve yargı organlarını halkın iradesine saygı duymaya davet etmek üzere yarın Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacağız. Tüm meslektaşlarımızı ve demokratik kamuoyunu açıklamaya bekliyoruz"

İstanbul Adliyesi karıştı! Van'daki mazbata kararını protesto eden avukatlara polis müdahale etti

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Avukatlar adliye önünde basın açıklamasına hazırlanırken, Kağıthane Kaymakamlığı'nın açıklamayla ilgili yasak kararı verdiği belirtildi. Polis bu yasağı gerekçe göstererek avukatların açıklamasını engellemeye çalıştı. İtiş kakış yaşanırken bir grup avukat "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı attı. Bu kez adliye girişinde açıklama yapmak isteyen avukatlara burada da müdahale edildi. Adliyeye giriş çıkışlar aksarken, olaylar nedeniyle 14 avukat gözaltına alındı.

İstanbul Adliyesi karıştı! Van'daki mazbata kararını protesto eden avukatlara polis müdahale etti

Kaynak: ANKA / Politika

İstanbul Adliyesi Abdullah Zeydan Kağıthane İstanbul Van Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV
500

Yorumlar (36)

Kenan Aslan:

Demokrasi adına bişey kalmadı zaten bu ülkede

299
409
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Neresi avukat bunun, dağdaki hevallerden farkı ne???

yanıt696
yanıt253
Burak Bayhan:

Eminim hevallere de maddi destek veriyodur bu Hz bıyık.

yanıt422
yanıt162
Muharrem Akkaya:

Bunlar avukat değil. Terör ü destekleyen hainler.

317
90
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

kimi avukat, kimi siyasetçi, kimi tabipler birliği, kimi iş adamı kılıfına bürünen hainlerdir bunlar. bunlara hiçbir gerekçe ile fırsat verilemez. asıl amaçlarını hepimiz biliyoruz.

243
63
yanıtYanıtla
Siyah&Beyaz null:

adliyede olması gereken hukuk adamları dışarda güvenlik güçleri ise içerde hukuk demokrasi iyice ayaklar altında

126
169
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

DAĞDA OLMASI GEREKENİN ŞEHİRDE NE İŞİ VAR DEMEK İSTEDİN GALİBA. ya da bizi saf sanıyon...

yanıt207
yanıt57
Siyah&Beyaz null:

mal Cübbeli adamlardan bahsediyorum nerenle okuyor ve algılıyorsun

yanıt16
yanıt33
haksız mıyım:

lan hostein cinsi ... biz senin ne yazdığını anladık cevap da verdik .belki anlarsın diye ama hakkınızda yine yanıldım. siz anlamazsınız

yanıt6
yanıt0
Bilirkişi:

Açıklama içerde yapamaz dışarda yapamaz , avukatlar içeri de giremez . Ne yapsınlar istiyorsunuz onu söyleyin bari de kargaşa olmasın. Ne yapsın nereye gitsinler.. Buradaki amaç nedir ..

68
180
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title