Haberler

Ünlü anketçiden siyaset gündemine bomba gibi düşen çıkış: CHP ve AK Parti'nin oyları kafa kafaya

Güncelleme:

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı canlı yayında son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. AK Parti'nin birinci parti olarak çıkmaya devam ettiğini belirten Kulak, "Makas CHP ile son derece kapanmış durumda. Bu CHP'nin oyu arttığı için değil AK Parti'nin oyu azaldığı için. AK Parti'de erime devam ediyor. CHP'yle çok yaklaştılar kafa kafaya geldiler." dedi.

AK Parti ve MHP'nin hazırlayıp sunduğu yeni seçim kanunu sonrası siyaset kulisleri yeniden canlandı. Seçim barajının yüzde 7'ye düşmesini öngören teklifin ardından ittifakların nasıl şekilleneceği yeniden tartışma konusu olurken MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, katıldığı programda son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı.

"MAKAS, CHP İLE KAPANMIŞ DURUMDA"

Katıldığı canlı yayında her ay kamuoyu araştırması yaptıklarını belirten Kulat, "Biz her ay kamuoyu araştırması yapıyoruz. Sistematik bir şekilde abonelerimiz için yapıyoruz. AK Parti'nin halen birinci parti olduğunu söyleyebilirim. Ama makas CHP ile son derece kapanmış durumda." ifadelerini kullandı.

Ünlü anketçiden siyaset gündemine bomba gibi düşen çıkış: CHP ve AK Parti'nin oyları kafa kafayaCumhurbaşkanı Erdoğan ve Mehmet Ali Kulat

"AK PARTİ'DE ERİME DEVAM EDİYOR"

Kulat sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu CHP'nin oyu arttığı için değil AK Parti'nin oyu azaldığı için. AK Parti'de erime devam ediyor. AK Parti şu anda yüzde 28-29 bandında ki bunun içinde yüzde 2'lik bir HDP'li seçmenin olduğunu var sayarsak 27'lere kadar inebilecek bir AK Parti görünüyor. CHP'yle çok yaklaştılar kafa kafaya geldiler."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Haberler

500

Yorumlar (41)

Hakan Soyadi:

nekadar kafa kafaya desende mevcut ikdidar bu seçim sandıkta yarısını bile alamayacak demedi demeyin aha buraya yazıyorum

170
119
yanıtYanıtla
OKUR:

UYURKEN ÜSTÜNÜ GÜZELCE ÖRT,SONRA BÖYLE SAÇMALIYORSUN

yanıt65
yanıt122
Gd Ush:

OKUR sen üstünü çok güzel örtmüşsün rüya görmeye devam. Aferin

yanıt93
yanıt31
burakk:

Hoşuna gitse de gitmese de bu iktidarın "kemik" yüzde 25 oyu var. Ayrıca Kemal bey ve Beş benzemez' e duyulan güvensizlik de cabası!

yanıt53
yanıt90
karabey:

hakan beğenilere bakarsan bile yüzde 40 oyları var adamların ne saçmalıyon acep :)

yanıt7
yanıt10
Dr.Kimbel:

2023 seçim sonuçlarını şimdiden yazıyorum AKP yüzde 59 ile iktidarda kalacak göreceksiniz

79
131
yanıtYanıtla
Postacı:

benım gorusum oyları Akp almıyor Cumhurbaşkanı alıyor , ama şimdi durum değişmiş olabilir Cumhurbaşkanı Akp de ceza kesseydi yıne ıyı oy alırlardı. Arsız adamlar Akp de hala cirit atıyor

yanıt47
yanıt4
burakk:

Kemal beye cesaret vermeye çalışan anketler! :))))))

79
107
yanıtYanıtla
Beyaz Eşekli Prens:

Kemal bey ve ittifak kurduğu partiler iktidara gelirse maaşları bile alamayız

64
105
yanıtYanıtla
Beyaz Eşekli Prens:

Benim yorumlardaki aşağı bakan baş parmaklara bakılırsa Kemal Bey seçimi kazanıyor :)

yanıt5
yanıt2
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title