Haberler

Üniversitelerden Çözüm Süreci'ne Destek

Güncelleme:

Konya Ovası Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği üyesi 7 üniversite, hükümetin başlattığı 'çözüm süreci'ni desteklediklerini açıkladı.

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'deki üniversitelerin bir araya gelip oluşturduğu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği, 'çözüm süreci'ne olan desteklerini ortak bir bildiriyle açıkladı.

Dönem başkanlığını Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in yaptığı birliğin bildirisinde, Türkiye'nin son yıllarda önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçmekte olduğu belirtildi. Bu süreçte toplumsal sorunların barışçıl yollardan çözüme kavuşturulmasının önemli olduğu belirtilen bildiri, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede barış ve huzuru sağlamak üzere başlatılmış olan çözüm sürecini destekliyoruz. Türkiye'nin daha istikrarlı ve daha itibarlı bir ülke haline gelmesi, sürecin ülke bütünlüğü ve kardeşliğimizi pekiştirir biçimde devam etmesi ve başarıya ulaşması için KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği olarak elimizden gelen katkıyı vereceğimizi belirtiyoruz."

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nde Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Selçuk Üniversitesi Hakkı Gökbel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title