Haberler

Uluslararası 24'üncü Çocuk Forumu Ankara'da Başladı

Güncelleme:

ANKARA'da 24 ülkenin çocukları, yaşama hakkı ve barışa ilişkin görüşlerini paylaşmak üzere Uluslararası 24'üncü Çocuk Forumu'nda bir araya geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası 24'üncü Çocuk Forumu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

24 ülkenin çocukları, barış için Ankara'da bir araya geldi

ANKARA'da 24 ülkenin çocukları, yaşama hakkı ve barışa ilişkin görüşlerini paylaşmak üzere Uluslararası 24'üncü Çocuk Forumu'nda bir araya geldi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlenen Uluslararası 24'üncü Çocuk Forumu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. 'Bugünü Beraber İnşa Edelim' temasıyla 2 gün sürmesi planlanan forumun açılışına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi katıldı. Forumun Çocuk Danışma Kurulu üyeleri, deprem bölgesinden Türk çocuklar ile Arnavutluk, Karadağ, Azerbaycan, Katar, Romanya, Kazakistan, Sırbistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kırgızistan, Tacikistan, Bosna Hersek, Kosova, Tanzanya, Bulgaristan, Kuveyt, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Filistin, Kuzey Makedonya, Ürdün, Özbekistan ve Hırvatistan olmak üzere toplam 24 ülkeden oluşacak.

'ÇOCUKLAR, EN HASSAS NOKTALARIMIZDIR'

Bakan Yardımcısı Duran, Türkiye'nin çocuk haklarına verdiği önemin, ülke sınırlarını aşan bir anlayışa sahip olduğunu söyleyerek, "Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi milletten olursa olsun; çocuklar, coğrafyamızdaki en hassas noktalarımızdır. Ülke olarak hangi milletten, ırktan dinden olursa olsun; korunmaya ihtiyacı olan her bir çocuğa şefkatli olmaya devam edeceğiz. Hepimiz çocuklar için yeryüzünde barışı sağlamanın mümkün olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Ülkemiz medeniyet tarihi boyunca bu konuda atılan tüm adımların öncüsü ve ortağı olmaktan her zaman gurur duymuştur. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

'FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK'

Gazze'de İsrail'in saldırılarından etkilenen Filistinli çocuklar için harekete geçildiğini söyleyen Duran, "Filistin'de, Gazze'de bombalanan, bir devlet terörüne maruz kalan çocuklarımızı, kimsesiz kalmış çocukları, saldırıların yıkıcı etkileri azalana kadar ülkemizde ağırlamak istediğimizi bildirdik. Yetkililer ile bu konuda irtibatlarımız devam ediyor. Bu vesileyle Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, en temel çocuk hakkının yaşam hakkı olduğunu vurgulamak istiyorum. Saldırılarda 5 binden fazla çocuk öldürüldü. En az 5 bin çocuğun kayıp olduğu söyleniyor. Bu büyük çocuk hakları ihlalinin bir an evvel son bulmasını diliyoruz. Bugünün de buna vesile olacağına inanıyorum" diye konuştu.

FİLİSTİNLİ DEEK: BİR KATLİAMIN İÇERİSİNDEYİZ

Filistin'in Ramallah kentinden 24'üncü Çocuk Forumu için Türkiye'ye gelen Mohammad Deek (15), "Türk halkını seviyoruz ve gurur duyuyoruz. Teşekkür etmek istiyorum. Filistin'de çok çekiyoruz. Savaş sadece Gazze içinde değil; Filistin'in her yerinde. Her gün ayrı bir korku içerisinde yaşıyoruz. Tüm dünyaya seslenmek istiyorum; bir katliamın içerisindeyiz. Tüm dünyanın yardımlarını bekliyoruz. Gerçekleştirilen forumdan sonra da Filistin'e daha da yardım geleceğini düşünüyorum. Son zamanlarda en yakın arkadaşlarımdan birisi, İsrail tarafından tutuklandı. Bir arkadaşım da zeytin toplarken öldürüldü" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Günü Ankara Dünya Çocuk Aile Etkinlikler İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title