Haberler

"Ülkücülerden Başbakan'a Ekmek Çıkmaz"

MHP Bursa Milletvekili Hamza Hamit Homriş: Ülkücü Hareketten Başbakan'a Ekmek Çıkmaz.

'ÜLKÜCÜ HAREKETTEN BAŞBAKAN'A EKMEK ÇIKMAZ'

MHP Bursa Milletvekili Hamza Hamit Homriş, Anayasa değişikliği referandumunda 'Hayır' oyu verilmesi çağrısı yaparak, "Başbakan 'Ah ah' deyip bizim aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Bunda da yanılıyor. Çünkü ülkücü hareketten Başbakan'a ekmek çıkmaz" dedi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde MHP teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine MHP Bursa milletvekilleri Hamza Hamit Homriş ve Necati Özensoy ile İl Başkanı Arif Demirören katıldı. Hikmet Şahin Kültür Parkı'nda düzenlenen iftar yemeği sonrası konuşan Homriş, partililerden Anayasa değişikliği referandumunda 'Hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Homriş, başından beri Başbakan ve ekibinin ayrıştırıcı konuşmalar yaparak halkı kamplara ayırdığını öne sürdü.

AK Parti'nin yargıyı ele geçirmek için Anayasa'yı değiştirdiğini iddia eden Homriş, "Esas hedef, yargıyı ele geçirmektir. Anayasa Mahkemesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu ele geçirmektir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Ülkücülerden nasıl oy alırım diye yalan yanlış şeyler söyleyip kendisini acındırmaya çalıştığını söyleyen Homriş, şöyle konuştu:

"8 yıldır bürokraside olan ülkücülerin hepsini görevden alıp, hem başka illere sürdüler. Ellerinden gelen bütün fenalığı Ülkücülere bu iktidar yapmıştır. 'Bunlar mafyadır. Bunların elinde silah var. Bunlara selam bile verilmez. Bunlar namaz kılmaz' diyen Sayın başbakan şimdide utanmadan çıkıp, eski Türk filmlerindeki gibi derin derin bir de iç geçiriyor. 'Ah ah' deyip, bizim aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Bunda da yanılıyor. Çünkü Ülkücü hareketten Başbakan'a ekmek çıkmaz. Hadi başka kapıya inayet olsun bizden sana ekmek çıkmaz."

Konuşmaların ardından MHP Bursa milletvekilleri, esnafı dolaşarak referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title