Haberler

Ulaştırma Bakanı Avşa'da Deniz Suyunu İçme Suyuna Dönüştüren Tesislerin Açılışını Yaptı

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne Bağlı Avşa Beldesi'nde (Avşa Adası), Yaptırılan Deniz Suyundan İçme Suyu Üreten Tesisin Açılışını Yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 12 Eylül'de Yapılacak Anayasa Değişikliğiyle ile İlgili Referanduma Değinerek, "Vekillerin Yapamadığını Millet Yapacak" Dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün akşam Avşa Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan deniz suyunu içme suyuna dönüştüren arıtma tesisinin açılışını yaptı. Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve günlük 4 bin ton deniz suyunun içme suyuna dönüştürüldüğü Avşa'daki tesisin kapasitesi ihtiyaca göre 20 bin tona kadar çıkabiliyor. Yaklaşık 15 milyon liraya mal olan tesisin, yaz aylarında nüfusu artan Avşa'nın 40 yıllık dönemde su ihtiyacını karşılayacak.

"BAŞBAKAN RECEP TAYYİP VE TAYFALARI OLARAK..."

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip ve tayfaları olarak halkın mutluluğu için gece- gündüz demeden üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürmek için hız kesmeden çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken birde baktık ki Türkiye'de adalet yok. Bölünmüş yollar açılmış, hava yolları halkın yolu olmuş ama adalet yolları tıkalı. Bu adalet yollarını açmak için mecliste bir anayasa değişikliği teklifi verdik. İsterdek ki değişiklik bütün siyasi partilerin uzlaşma çağrımıza müspet cevap vermesiyle mecliste hal olsun. Halkımızı bu yaz günü bir daha sandık başına götürmeyelim. Hayırlısı olsun vekiller halledemediyse her zaman olduğu gibi milletin kendisi halleder. Aslı halleder geçmişte de böyle oldu" dedi.

"MECLİS'TE ENTRİKALAR SONA ERDİ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı seçimleri yapılacaktı onun önüne de taş koydular. Ama millete gittik. Millet kararını verdi. Bundan böyle Türkiye Cumhurbaşkanı da milletin kendisi seçecek. Mecliste entrikalar sona erdi. Bundan sonrada halkın seçtiği bir kimse cumhurbaşkanı olacak. Bu şekilde karar verdiniz bu şekilde yapacağız. Şimdide önümüzdeki iki yol var. ya Türkiye'yi, 21. yüzyılın dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına sokacağız. ya da Türkiye hala vesayetli yönetimle darbelerin sürekli gündemde olduğu üçüncü sınıf bir ülke olmaya devam edecek. 12 Eylül bunun kararıdır. Bu kararı da siz vereceksiniz"

Önlerinde iki tane bayram olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Ramazan Bayramı hemen arkasından demokrasi ve özgürlük bayramı. Demokrasi ve özgürlük bayramınız hayırlı, uğurlu olsun. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, özürlülerimize, dul ve yetimlerimize daha fazla haklar sağlamaya 'evet' demeye var mısınız? Üstünlerin hukukuna son vermeye, hukukun üstünlüğünü bu ülkeye getirmeye evet demeye hazır mı Avşa. Türkiye gelecek 21'inci yüzyılda dünyanın parlayan yıldızı olmaya adaydır. Ayak seslerini Avşa'dan duyuyoruz. Demokrasi bayramınız, Özgürlük Bayramınız, 12 Eylül Bayramınız hayırlı olsun diyoruz" dedi. Avşa'daki tesislerin açılışı öncesi Coşkun Sabah, İskele Meydanı'nda ücretsiz halk konseri verdi.

Erdem ÖZCAN - Hüseyin FİLİZ / MARMARA - Balıkesir -DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title