Haberler

Ukrayna lideri Zelenski'nin sözleri Putin'in uykularını kaçıracak: AB'ye girmemiz an meselesi

Güncelleme:

AB Dışişleri Bakanları toplantısı, Rusya ile savaşta olan Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleşti. AB'ye girebilmek için gün sayan Ukrayna lideri Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin'e meydan okuyarak "Ukrayna'nın AB'ye üye olması an meselesi. Dolayısıyla toplantı aslında zaten AB'de gerçekleşti." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında, Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Konseyi'nin Kiev'de toplandığını ve Ukrayna'nın AB'ye girişinin an meselesi olduğunu belirtti.

"KONSEY İLK KEZ BÖYLE BİR FORMATTA TOPLANIYOR"

Avrupa Birliği'ne girmek için başvuru yapan ancak Rusya savaşıyla mücadele eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Konseyi'nin başkent Kiev'de toplandığını vurgulayan Zelenski, "Bu Konsey ilk kez Avrupa Birliği dışında böyle bir formatta toplanıyor. Ancak resmi olarak dışarıda toplanıyor. Hepimiz biliyoruz ki Ukrayna'nın AB'ye üye olması an meselesi. Dolayısıyla toplantı aslında zaten AB'de gerçekleşti. Objektif olarak bakıldığında ülkemiz, Avrupa birliğinin dayandığı temellerin korunmasında lider konumundadır. İnsan özgürlüğüne ve ulusların eşitliğine değer veren modern Avrupa'nın birliği uluslararası hukuka da değer vermektedir." dedi.

"TAM ÜYELİĞİMİZ HAKKINDA KONUŞTUK"

Zelenski sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün özellikle Ukrayna'nın AB'ye tam üyeliği hakkında konuştuk. En önemli entegrasyon hedefimiz bu yıl içinde bir karar alarak üyelik müzakerelerine başlamaktır. Bugün toplantılarda ve müzakerelerde bunun kesinlikle mümkün olduğunu bir kez daha duydum. Ukrayna, Avrupa Komisyonu'nun yedi tavsiyesinden kendisine düşen kısmı kesinlikle yerine getirecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Ukrayna Rusya Kiev Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title