Haberler

Türkiye'nin BM Viyana Ofisi'nde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler, Wassenaar Düzenlemesi'ne resepsiyon verdi

Güncelleme:

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında, Wassenaar Düzenlemesi'ne (WA) katılımcı devletlerinin temsilcilerine yönelik resepsiyon verdi. Büyükelçi Eler, Türkiye'nin silahsızlanma alanındaki uluslararası düzenlemelere, WA dahil tüm ihracat kontrol rejimlerine taraf olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında, Wassenaar Düzenlemesi'ne (WA) katılımcı devletlerinin temsilcilerine yönelik resepsiyon verdi.

Temsilciliğin rezidansında düzenlenen resepsiyona, WA Sekretarya Başkanı Büyükelçi György Molnar, WA Genel Kurul Başkanı Büyükelçi Jaideep Mazumdar'ın yanı sıra çok sayıda üst düzey diplomat katıldı.

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Eler, bu yıl Cumhuriyetin 100. yılının idrak edildiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesi dış politikamıza ışık tutmaya devam ediyor. Bu çerçevede, çok taraflılık, diyalog ve işbirliği temelinde ülkemizde, bölgemizde ve dünyada barış ve güvenlik ortamının tesisi için çabalarını kararlılıkla sürdürüyor. Silahların kontrolü, silahsızlanma ve yayılmanın önlenmesi yönündeki çabalara bu bağlamda güçlü şekilde destek vermeye devam ediyoruz." dedi.

Eler, Türkiye'nin silahsızlanma alanındaki uluslararası düzenlemelere, WA dahil tüm ihracat kontrol rejimlerine taraf olduğunu hatırlattı.

Konvansiyonel silahlar, çift kullanımlı malzeme ve teknolojinin transferinin kontrolüne ilişkin Wassenaar Düzenlemesi'nin bu alanda oynadığı önemli role işaret eden Eler, Türkiye'nin WA hedefleri doğrultusunda katılımcı devletlerle işbirliğini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Resepsiyonda, davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Wassenaar Düzenlemesi

Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu Wassenaar Düzenlemesi, 1996'dan bu yana konvansiyonel silahlar, küçük ve hafif silahlar ile bunların üretilmesinde kullanılan çift kullanımlı malzeme ve teknolojilerin ihracat kontrollerini düzenleyen bir silah ihracat kontrol rejimi olup, 42 üyeden oluşmaktadır.

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler İhracat Türkiye Viyana Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title