Haberler

10 partinin bir araya geldiği Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal oldu

Güncelleme:

10 partinin bir araya geldiği Türkiye İttifakı, Cumhurbaşkanı adayını 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal olarak belirledi. Ahmet Özal'ın adaylığının cuma günü basın toplantısıyla tanıtılacağı belirtildi.

Seçimlere kısa süre kala bir isim daha cumhurbaşkanlığa aday oldu. Anadolu Birliği Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Ülkem Partisi, Osmanlı Partisi, Milli Parti, Aydınlığın Geleceği Partisi, Yeni Yol Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Vatan Severler Partisi, Güç Birliği Partisi'nin bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye İttifakı Cumhurbaşkanı adayını belirledi.

AHMET ÖZAL CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDU

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı oldu. Ahmet Özal'ın Cumhurbaşkanı adaylığının tanıtım toplantısı cuma saat 15.00'te Bakırköy'de WOW Hotel'de gerçekleştirilecek.

TANITIM TOPLANTISI CUMA GÜNÜ

Türkiye İttifakı Genel Koordinatörü Bayram Akın tarafından yapılan açıklamada, "17 Mart 2023 tarihinde, ittifakta bulunan partilerin genel başkanlarının katılımıyla "Ortak Mutabakat Bildirgesi"nin imza töreni ve Sayın Ahmet Özal'ın Cumhurbaşkanı adaylığının tanıtım toplantısı gerçekleştirilecektir. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız." ifadelerine yer verildi.

AHMET ÖZAL KİMDİR?

3 Aralık 1955 tarihinde Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde North Carolina Devlet Üniversitesi'nde aldıktan sonra Uluslararası Ekonomi ve Finans dalında mastır eğitimini yine Amerika Birleşik Devletleri'nde Kentucky Devlet Üniversitesi'nde aldı. 1989 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyonu olan Magic Box Star 1 kanalını kurdu. 1991 yılında Kanal 6 özel televizyon kanalını ve ilk özel radyo kanalını kurdu. 1999 yılında Malatya Bağımsız Milletvekili seçildi. 2022 yılı ve sonrasında Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerinde inşaat projeleri ve uluslararası ticaret gerçekleştirdi. Bu yoğun çalışma hayatı arasında akrobasi eğitimi alarak çeşitli hava gösterileri düzenledi.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Turgut Özal Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Mustafa Usta:

Oğullar babalarının yerini tutmuyor.

50
2
yanıtYanıtla
tantan akak:

1 milyon ustunde uyesi olmayan partiler secime katilmasin yazik yav zaten laf olsun diye secime katilinmaz ki akillari mi almiyor kendileride biliyor secilemiyecegini

41
2
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Bunu özgürlük demokrasi naraları atanlara söyhleyeceksin

yanıt1
yanıt0
haksız mıyım:

sabah erken kalkan parti kurmuş. bu nedir yaaa.kahvede 3 var bir yok partisi kuruyorum. var mı üye olan:)))e bunlar kadar etmez miyiz yani?

39
3
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Ülkenin hali ortada ve ekonomik sıkıntı çok öne çıktığı bu durumda önüne gelen ve sonuç alamayacağını kendileri dahi bilen bu 10'lu yapılanma fuzuli masraf ve meşguliyet. Toplam oyları inanın %05 bile değilken. Ya.. sabır..

36
2
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

İnanın bu 10'lu yapılanma toplamda Kendi yönetim kadroları toplamı kadar oy almaz... Zira ülkede bir oyun kıymetli olduğunu bilenler de var...

17
3
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Sanki pop star yarışmacısı seçeceğizz ülke yönetiminden bahsediyoruzzz kardeşşş

19
1
yanıtYanıtla
Bölgenin sesi gazetesi 44:

Sayın Mustafa kızlıcan Türkiye ittifakı İstanbul 3 bölge milletvekili adayı oldu Başkan Mustafa kızılcan 67 il 316 ilçe teşkilatına talimat verdi

yanıt0
yanıt0
ERKAN :

toplamı 0.1 anca alır

16
1
yanıtYanıtla
tantan akak:

bu ne sacmalik en az 1 milyon uyesi olmayan partiler aday cikarmasin yazik yav

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title