Haberler

Türkiye Etkisi ve Ağırlığı Olan Bir Ülke"

Katar Dışişleri Bakanı Atıyye: "Türkiye etkisi ve ağırlığı olan önemli bir ülke" "Sonuç olarak (Suriye konusunda) hala siyasi çözüme inanıyoruz ve ısrarcıyız" "Hizbullah pusulayı şaşırdı"

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, Türkiye'yi etkisi ve ağırlığı olan önemli ülke olarak niteledi.

Katar merkezli El-Cezire kanalına konuşan Atiyye, "Türkiye etkisi ve ağırlığı olan önemli bir ülke. Bütün Arap ülkelerinin Türkiye ile olan ilişkisinin bizimki gibi olmasını temenni ederiz. Türkiye ile ilişkimiz karşılıklı saygı, güven ve çıkarlara dayanıyor" dedi.

Mısır- Katar ilişkileri konusunda Atiyye, Mısır'ın Arap ülkelerinin omurgası olduğunu belirterek, "Hala Mısır halkını destekliyoruz. Mısır'a hiçbir zarar gelsin istemeyiz" diye konuştu.

Katar'ın Suriye politikasının değişip, değişmediğine yönelik soruya Atiye, " Tutumumuz değişmedi. Katar, başından beri barışçıl çözüme inanıyor ancak artık barışçıl çözüm imkanı kalmadı. Sonuç olarak hala siyasi çözüme inanıyoruz ve ısrarcıyız. Suriye rejiminin kullandığı yıkım mekanizmasından Suriye halkını korumanın zorunluluğu konusunda duruşumuz sabittir" şeklinde cevap verdi.

"Hizbullah pusulayı şaşırdı"

Esed yönetiminin güçlenmesiyle Katar'ın Hizbullah ve Suriye rejimiyle iletişime geçmeye çalıştığına ilişkin iddialar konusunda Atiyye şunları söyledi:

"Suriye halkını tercih ettiğimizde, Suriye rejimi ülkenin tamamına hakimdi. Biz buna rağmen Suriye halkının tarafında olduk. Suriye'de güçlerin değişmesiyle, bizim duruşumuzun değiştiğine yönelik söylemler doğru değil."

Hizbullah'ın Suriye'deki durumunu değerlendiren Atiyye, " Hizbullah'tan direnişçi olması beklenirdi. Ancak pusulayı şaşıran Hizbullah Suriye'ye yöneldi. Hizbullah'ın Suriye'ye karışmasından üzüntü duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Atiyye, Katar ve Hizbullah arasında hiçbir iletişimin olmadığını vurguladı.

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Mısır konusunda, Suudi Arabistan ile de Suriye konusunda anlaşmazlık olduğu iddialarını yalanladı. - Doha

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Suriye Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title