Haberler

Türkiye'de 2023'ten önceki tek seçim! Yeniden belde olan Dodurga'da sandık yarışı hızlandı

Güncelleme:

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga köyü, 2014 yılında nüfusunun azalması nedeniyle belde statüsünü kaybetti. Şimdi yeniden nüfusu yükselen köy, belde statüsüne kavuştu. 3 Temmuz'da yapılacak seçimler aynı zamanda 2023'ten önce Türkiye'de yapılacak tek seçim olma unvanını taşıyor. Seçim tarihine kısa bir süre kala beldedeki başkanlık yarışı da hızlandı.

Türk siyasetinde bir yandan 2023 seçimleri için heyecan sürerken, diğer yandan muhalefetin göstereceği adayın kim olacağı merak ediliyor. Fakat Türkiye'de 2023'ten önce küçük bir beldede daha seçim heyecanı yaşayacak.

2014'TE STATÜLERİNİ KAYBETTİLER

Çankırı'nın Orta ilçesinde bağlı Dodurga köyü, 2014 yılında nüfusunun azalması nedeniyle belde statüsünden köy statüsüne düştü. O dönem AK Parti'den seçilen Ahmet Erdoğdu da son belediye başkanı olarak kayıtlara geçti.

YENİDEN BELDE STATÜSÜ KAZANDILAR

Dodurgalılar, aradan geçen zamanda yeniden belde statüsü kazanmak için hukuki yollara başvurdu. Nüfuslarının yeterli olmasının ardından da İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla yeniden belde statüsüne eriştiler.

Türkiye'de 2023'ten önceki tek seçim! Yeniden belde olan Dodurga'da sandık yarışı hızlandı

EN GÜÇLÜ ADAY, MEVCUT MUHTAR

Medya Ankara'dan Erdem Yeşer'in haberine göre beldede 3 Temmuz'da yapılacak seçimler öncesinde heyecan dorukta. Şu anda belediye başkanlığı için adı geçen en güçlü isim, köy muhtarı Hasan Hüseyin Kaşıkçı. Kaşıkçı, AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yaptı. Eski belediye başkanı Erdoğdu'nun da Kaşıkçı'yı desteklediği biliniyor.

Türkiye'de 2023'ten önceki tek seçim! Yeniden belde olan Dodurga'da sandık yarışı hızlandı

2023'TEN ÖNCEKİ TEK SEÇİM

Dodurga Belediyesi seçimleri, bir konuda daha önem taşıyor. Çünkü belediye seçimleri, Türkiye'nin merakla beklediği 2023 seçimlerinden önce yapılacak tek seçim olma özelliğini taşıyor.

HALKTA HEYECAN YÜKSEK

Gazeteci Erdem Yeşer'e açıklamalarda bulunan yöre halkı, köylerinin yeniden belde statüsü kazandığı için çok mutlu olduklarını ifade ederken, yapılacak seçimleri heyecan içerisinde beklediklerini aktardı.

6 PARTİ ADAY ÇIKARACAK

Dodurga Belediye Başkanlığı için yarışacak partiler belli oldu. Adayları ise henüz net değil. Seçimlerde yarışacak olan AK Parti'ye MHP destek verecek, İYİ Parti de CHP'nin desteğiyle seçime girecek. Yeniden Refah, Adalet Partisi ve Türkiye Değişim Partileri de kendi adaylarıyla seçime katılacak.

Türkiye'de 2023'ten önceki tek seçim! Yeniden belde olan Dodurga'da sandık yarışı hızlandı

MUSTAFA SARIGÜL DE DESTEĞE GİTTİ

Diğer yandan seçimlerde partisinin adayı yarışacak olan Türkiye Değişim Partisi Mustafa Sarıgül, beldeye giderek vatandaşlardan destek istedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Dodurga Çankırı Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title