Haberler

Türkiye-Azerbaycan Kek Toplantısı Protokolü

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye ve Azerbaycan’ın geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, “İkisi de ekonomik kalkınmasını, dünyadaki itibarını, insanlarının refah seviyesini arttırıyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye ve Azerbaycan'ın geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, "İkisi de ekonomik kalkınmasını, dünyadaki itibarını, insanlarının refah seviyesini arttırıyor. Bundan da çok büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ile birlikte Ekonomi Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Azerbaycan ile Türkiye arasındaki Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 7. Dönem Toplantısı protokolü imza törenine katıldı. Törende konuşan Atalay, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şerifov'a 3 yıl aradan sonra KEK Toplantısı'na kalabalık bir heyetle geldiği için teşekkür etti. Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bu protokolün çok daha ötesinde olduğunu belirten Atalay, "Dünyada ve bu bölgede iki büyük Türk devleti, geleceğe emin adımlarla yürüyor. İkisi de ekonomik kalkınmasını, dünyadaki itibarını, insanlarının refah seviyesini arttırıyor. Bundan da çok büyük gurur duyuyoruz" dedi.

"TARİHİN HER DÖNEMİNDE ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATMIŞ İKİ MİLLETİZ"

Azerbaycan'ın son yıllarda ortaya koyduğu kalkınmayı, refahı, gelişmeyi takdirle karşıladıklarını vurgulayan Atalay, "Tarihin her döneminde çok önemli işlere imza atmış iki milletiz. Tarih, Kültür ve dilin ortaklığından güç alarak ilişkilerimiz büyüyor, gelişiyor" şeklinde konuştu.

Bahtiyar Vahapzade'nin iki ülke arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını anlattığı "Türkiye-Azerbaycan" şiirini de okuyan Atalay, Karma Ekonomik Komisyon'unda iki ülke arasındaki bütün konuların ele alındığını ve ekonomiden enerjiye, kültürden turizme, eğitim politikalarına kadar her konunun bu protokolde yer aldığını belirtti. Türkiye'nin ekonomide, enerjide en fazla işbirliği yaptığı ülkenin Azerbaycan olduğuna dikkat çeken Atalay, protokole ilişkin, "Yorulmaya değer bir iş oldu" dedi.

"Kardeşliğimiz çok ileri seviyede" diyen Atalay, Türkiye-Azerbaycan arasındaki ulaşımdaki kolaylığı anlattı. Atalay, "İki ülke bir ülke gibi yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

"KENDİMİZ İÇİN İSTEDİĞİMİZİ TÜRKİYE İÇİN DE İSTİYORUZ"

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov ise, misafirperverliği dolayısıyla Atalay ve heyetine teşekkür etti. 2-5 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Şerifov, bugün imzalanan protokolün hedeflerine ulaşmasını diledi. Kendileri için istediklerini Türkiye için de istediklerini kaydeden Şerifov, Türkiye'nin zenginleşmesi, daha da büyümesi dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve iki bakan el sıkışıp sarıldı. Törenin sonunda bakanlar birbirine hediye verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekonomi Bakanlığı Beşir Atalay Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title