Haberler

Türk vatandaşlığı satan belediye başkan adayı! Savunması da olay kadar vahim

Güncelleme:

MİT, Türk vatandaşlığı satan şebekeyi çökertti, sanıklar arasında AK Parti Karakeçili Belediye Başkan adayı Hüseyin Özçelik de var. Özçelik, kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında "Siyasetçiyiz, vatandaş yardım istediğinde ilgili kurumları arıyoruz. Bunlar normal şeyler" dedi.

Kırıkkale'nin Karakeçili Belediye Başkanı adayı AK Partili Hüseyin Özçelik'in, aralarında devlet memurlarının da olduğu suç örgütüne açılan davada yargılandığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Can Bursalı'nın haberine göre; MİT 2020'de İstanbul, Ankara, İzmir, Kırşehir ve Kırıkkale Göç İdaresi Müdürlüğü personelinin, vatandaşlık işlemlerinde sahtecilik yaptığını tespit etti. Şüpheliler fiziki ve teknik takibe alındı. Ülkeye giriş yapmak isteyen yabancı uyruklu kişilere Türkiye Cumhuriyeti istisnai vatandaşlık işlemi, oturma ve çalışma izni işlemlerinin usulsüz bir şekilde yapıldığı, rüşvet ve haksız menfaat sağlandığı belirlendi. Hazırlanan iddianamede, grubun liderinin C.A. ve S.T. olduğu belirtildi.

SANIKLAR ARASINDA BAŞKAN ADAYI DA VAR

Ak Parti'nin Karakeçili Belediye Başkan adayı Hüseyin Özçelik ve 57 kişi de davanın sanıkları arasında yer aldı. Nüfuz ticareti, suç örgütü kurma, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumlarının araç olarak kullanılması yoluyla dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanan Özçelik, 4 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

"BUNLAR NORMAL ŞEYLER" DİYEREK KENDİNİ SAVUNDU

Yargılama sürecinde 25 kişi tutuklanırken Özçelik'in de 4 ayrı suçtan 29 yıla kadar hapsi isteniyor. Özçelik, 2014'ten 2019'a kadar Karakeçili Belediyesi'ni yönetti. 2019'da da aday olan Özçelik seçimi Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin adayına 19 oy farkla kaybetti. Özçelik suçlamalar hakkında "Siyasetçiyiz, vatandaş yardım istediğinde ilgili kurumları arıyoruz. Bunlar normal şeyler" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Hüseyin Özçelik Karakeçili AK Parti Hukuk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (22)

Dürüstçe:

Aslında normal değil de laik Türkiye’de normal…

53
224
yanıtYanıtla
esrefpasali:

Laik nedir ne anlama gelir? Laik (Fransızca: Laïc), Türk Dil Kurumu sözlüğünde bulunan tanıma göre, Din işlerini devlet işlerine karıştırmayan, devlet işlerini dinden ayrı tutan (kişi veya kurum).

yanıt174
yanıt17
esrefpasali:

Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

yanıt137
yanıt14
YİĞİT TÜRKALP:

sen dürüstsen manukyan senden çok dürüst......

yanıt74
yanıt9
Mehmet Vatandaş:

laikler sevsin seni, zorun ne laik Türkiye ile çok kötü şeyler yapmışlar sana unutamıyorsun her yorumunda var laik kelimesi ne olduğunu biliyor musun bari:))

yanıt82
yanıt15
Dürüstçe:

Tüm sıkıntıların temelinde laiklik var. Laiklik, din bize karışmasın ama dinsizlerin eli hukukumuza adaletimize eğitimimize her yere karışabilir demiş. Sonuç eğitimsiz, hamiyetsiz, menfaatçi, adaletsiz kişilerin toplumda yaygınlaşması. Bunun da sonucu liyakatsizlik, usulsüzlük, yolsuzluk, şiddet vs tüm sıkıntılar. Anlamayan varsa ilkokul çocuğuna anlatır gibi tekrar anlatıyim. Hatta anlatmaya gerek yok Türkiye’nin haline bakın yeter. Son 20 sene birşeyler düzelse de sıkıntılar hala çok fazla

yanıt17
yanıt86
atilla çekiç:

aaaa nasıl oluyor bu haberi paylaşıyorsunuz helal beeee

135
2
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Yahu fabrika sattınız, yol sattınız köprü sattınız ev toprak ve sonunda vatandaşlık sattınız satacak bir şey kalmadı sıra .......

128
7
yanıtYanıtla
Ahmet77:

O na geldi

yanıt18
yanıt2
Ben ve sen:

Alin gorevden birdaha siyasete sokmayin, ceza olarakta 500.000 euro para cezasi kesin.

80
5
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title